Bandet Takida

Artisterna klara för Fallens Dagar

– Takida, The Sounds, Samir & Viktor, Anna Ternheim, Uno Svenningsson och många fler.

Personer

2018-06-01

Nu är det klart vilka artister som kommer till Trollhättan och Fallens Dagar den 20-22 juli.
– Som vanligt har vi satsat på en musikalisk bredd. På Fallens Dagar ska det finnas något för alla, säger Marcus Rudström, evenemangsansvarig på Trollhättans Stad.

Festivalen rivstartar med Takida och The Sounds på stora scenen på Drottningtorget.
Takida har under sina år radat upp hits och blivit ett av Sveriges absolut största band. Med megahiten Living in America slog The Sounds igenom inte bara i Sverige utan i hela världen.

– Takida är ett av de mest önskade banden av våra besökare. Känns kul att de nu äntligen kommer till Fallens Dagar, säger Marcus Rudström.
Till lördagens mellokväll återvänder favoriterna Samir och Viktor som i år får sällskap av Renaida och Sigrid Berntsson.

– Mellokvällen på Fallens Dagar har de senaste åren blivit en enorm succé bland familjer och de yngre besökarna, förklarar Marcus.

Det stora cirkustältet på Hojumstunet kommer även i år bjuda på ett fint program för alla åldrar. Här ger Anna Ternheim, en av Sveriges bästa och mest populära ”sing & songwriter”, en intim och avskalad solokonsert. Cirkus Cirkus gästas också av Slowgold, Fröken Elvis, som tolkar Elvis på svenska och Johan Björklund, en av Sveriges bästa jazztrummisar som spelar tillsammans med N3s jazzelever.

På dagtid är det underhållning i cirkustältet för festivalens yngsta besökare och i år blir det ett kärt återseende av Eva Funck och Hönapöna med ”Djungelns hemlighet”.

– Festivalen avslutas traditionsenligt med N3 Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrandt, som i år gästas av Uno Svenningsson som efter sin medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre” blivit ännu mer folkkär, avslutar Marcus Rudström.

Fallens Dagar infaller alltid tredje fredagen i juli. Alla konserter som arrangeras av Trollhättans Stad har fri entré.

Utöver musikprogrammet kommer det finnas knallemarknad, restaurangtält, lokal matmarknad, barnfisketävling och aktivitetsområde för hela familjen.

Läs mer om evenemanget på https://www.vastsverige.com/fallensdagar/

Senast granskad: 2018-06-04 av: Fredrika Almqvist