Årets arkitekturpris till originell kontorsbyggnad

PRESSMEDDELANDE

På torsdagens öppna sammanträde med Byggnads- och trafiknämnden delades årets arkitekturpris ut. Arkitekturpriset har delats ut så gott som årligen sedan början av 2000-talet med syftet att öka intresset för god arkitektur och byggnadskonst. I år har det funnits sex kandidater till priset, och det blev slutligen Nohab 6 på Innovatumområdet som tog hem priset.

– Det har varit en salig blandning av olika typer av byggnader. Några är kontors- och affärslokaler, en förskola/skola, en privatbostad och berättar stadsarkitekt Dragan Danilovic.

Priset togs emot av representanter från fastighetsägaren Kraftstaden Fastigheter och arkitekten Contekton Arkitekter i Fyrstad AB. Nämndens motivering till priset var; En vacker, originell och funktionell kontorsbyggnad vars volym är välanpassad till platsen. Nutidspräglat urval av fasadmaterial. Intressant hänvisning till historien på utsidan i markplan. Priset är förutom äran, en check på 20 000 kronor.

Nybyggnaden av Mioäpplet 1 (Hälltorpsskolan) och Nohab 2 (på Innovatumområdet) fick varsina hedersomnämnanden.

Kontakt: Dragan Danilovic 0520-497465

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson