Bella & Filippa kommer till Slussdagen i Trollhättan.

Slussdagen höjdpunkt i helgen

– Melloartisterna Bella & Filippa till Trollhättan

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Pressmeddelande

2017-08-15

På lördag välkomnas trollhättebor och besökare ner till slussarna och årliga Slussdagen. Som vanligt bjuder arrangemanget på vacker natur, hantverk, marknad med närodlade produkter och aktiviteter och musik för hela familjen.

Alla barns favoriter, Det Stora Sångkalaset, med Redige Ragnar, Rut Kerstin och Blommige Bengt, underhåller från scenen med en fartfylld musikföreställning för hela familjen. (Klockan 12.00) 

Men det blir också lite stjärnglans i form av deltagare från Melodifestivalen. Med stämsång och akustisk gitarr kommer duon som tävlade med låten "Crucified" i Melodifestivalen till Trollhättan och Slussdagen. Isabella Snihs och Filippa Frisell är också kända för sin populära musikvlogg där de spelar egna låtar och covers. (Klockan 14.00) 

Ponnyridning – årets nyhet
Mellan kl. 11.30-13.30 arrangeras ponnyridning med Ängkullens Shettisridskola. Man kan också klappa Kalvheds snälla får.

 Slussa med Elfkungen – återkommande favorit.
Att slussa är en mäktig upplevelse och under dagen kan man ta chansen att åka med Elfkungen på gratis slussning. Begränsat antal platser så först till kvarn. Biljetter hämtas i Innovatums tält. Hur många slussningar som Elfkungen kan göra under dagen styrs av övriga båttrafiken. 

Föreningar är på plats och visar hantverk som repslagning, drejning och häckling av lin och berättar om lokalhistoria. Innovatum och Svenska kyrkan ordnar familjeaktiviteter och Höljebacka brandmuseum visar veteranbrandbilar och motorspruta.

Slussdagen arrangeras av Innovatum, Trollhättans Stad och Sjöfartsverket i samarbete med Visit Trollhättan Vänersborg. Öppet för besökare kl. 11-15.

Vid ytterligare frågor kontakta Jenny Persson, kommunikatör Kultur- och Fritidsförvaltningen, Trollhättans Stad, 0733-488 563.

Senast granskad: 2017-08-15 av: Peter Asp
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)