Första spadtaget för nya Sylteskolan

– halv miljard kronor stadens största investering någonsin

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Pressmeddelande

2017-05-23

Onsdag 31 maj är det dags för första spadtaget för bygget av nya Sylteskolan – den största enskilda investeringen som Trollhättans Stads koncern någonsin gjort.

–      Trollhättan växer och vi behöver skapa ännu bättre förutsättningar för våra invånare, inte minst barn och ungdomar. Satsningen omfattar en skola som är anpassad för tusen elever, men också en ny idrottshall i fullmått samt bibliotek och en fritidsgård, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

Kraftstaden Fastigheter Trollhättan har fått uppdraget och man har i egenskap av fastighetsägare kontrakterat byggföretaget Serneke AB som totalentreprenör för projektet som kommer att pågå i fem år. De positiva effekterna kommer märkas tidigt i byggprocessen, då man redan i maj 2018 kommer kunna bedriva idrott på högsta nivå i den häftiga sportanläggningen som ingår i etapp 1.

–      Totalt är detta en satsning på en halv miljard kronor. Det är en mycket viktig del i Trollhättans strävan att utvecklas och växa – och givetvis också en stor satsning på de södra stadsdelarna, konstaterar Paul Åkerlund.

Från Kraftstaden är man övertygade att både tidplan och budget kommer att hålla i detta stora och relativt komplicerade projekt. Ett projekt som involverar verksamheter som spänner över flera förvaltningar.

–      Det känns skönt att äntligen vara i mål med detaljerna i ett så omfattande projekt som Sylteskolan vuxit till att bli. Helhetsgreppet med trygghet, trafik och utemiljö gör att vi vet att vi är något riktigt bra på spåren, säger Kraftstadens VD Anders Torslid.

Första spadtaget nya Sylteskolan:
Tid: Onsdag 31 maj klockan 11.00
Plats: Sylteskolan, Trollhättan.

 För mer information: Andreas Danielsson, projektledare Kraftstaden Fastigheter, 0520 – 47 45 76. andreas.danielsson@trollhattan.se

Senast granskad: 2017-05-23 | av: Peter Asp
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)