Samtycke till publicering av namn/bild

Enligt personuppgiftslagen (PuL) måste vårdnadshavare ge tillstånd för att vi ska kunna publicera bilder av barn på våra officiella hemsidor, bloggar och trycksaker. Här kan du ladda ned blanketten för att fylla i den och därigenom ge detta tillstånd. 

Enhet Utbildningsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan 0520-49 50 00 Utbildningsförvaltningen

Blankett - samtycke till publicering av bilder på Internet

Consent form: Publication of images on the Internet

Blanketten finns på flera språk, kontakta respektive skola för att få en version på annat språk än svenska. 

Alla förskolor och grundskolor i Trollhättans Stad har egna hemsidor. Det gäller också flera av våra dagbarnvårdare. Många pedagoger arbetar med bloggar och andra webbaserade tjänster. Internet erbjuder många viktiga verktyg för pedagogerna i deras arbete med barn och elever, men hemsidor och bloggar är också en värdefull kommunikationskanal mellan skola/förskola/dagbarnvårdare och vårdnadshavare.

Ett vanligt sätt att arbeta med blogg och hemsida innebär att pedagogen tar kort och dokumenterar barnens arbete. Bilder och text blir en berättelse där barnen kan följa sitt lärande och sin utveckling. Samtidigt kan vårdnadshavare få en bra bild av vad barnen och eleverna gör i skolan och förskolan. Ibland har verksamheterna också tryckta broschyrer eller foldrar med information om verksamheten.

Senast granskad: 2015-08-20 av: Andreas Gleisner
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)