Hela familjen inklusive hunden sitter samlade i soffan

De valde Trollhättan

– Här har vi hittat en fin stad där det är nära till allt. Samtidigt är det bara runt 35 minuters tågresa till jobbet i Göteborg, säger Elina.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Midsommarafton, 24 juni - stängt. 

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Elina och Magnus Wik lämnade lägenheten i Mölndal för att satsa på hus och familj i Trollhättan, knappt åtta mil norrut.

Det är en skön, ledig lördag hemma hos familjen Wik. En cirkus har kommit till stan och barnen Molly, 6, och Olivia, 3, är förväntansfulla inför kvällens föreställning. Hundarna Svante och Doris har just blivit insläppta från den stora träaltanen och snurrar runt som två yrväder inne i den renoverade och utbyggda 50-talsvillan.

I Trollhättan har familjen hittat sin egen idyll med en liten trädgård, nära till förskola, skola och mataffär och bara ett stenkast till centrum.

Snabb pendling

För Elina funkar det smidigt att pendla till sitt jobb i Nordstan i centrala Göteborg. Med en cykeltur från villaområdet till stationen på fem minuter, tågresa på runt 35 minuter och en kort promenad tar hon sig hela vägen till arbetet, från dörr till dörr, gott och väl inom en timme.

Magnus å sin sida jobbar på ett expansivt trollhätteföretag som ligger så nära hemmet att han lätt kan åka hem på lunchen och rasta hundarna och snabbt hämta barnen från förskolan om de skulle råka bli sjuka.

Elina kommer ursprungligen från Ängelholm medan Magnus är från trakterna kring Ludvika.

– En skåning och en dalmas… Innan vi fick våra barn skojade vi om vad de skulle få för dialekt egentligen, skrattar Magnus.

Lägre huspriser

Att paret Wik hamnade i Trollhättan var inte så konstigt egentligen. De fick upp ögonen för staden eftersom några av vännerna de umgicks med i Göteborg råkade vara just från Trollhättan.

– Så föddes tanken att flytta hit där det finns fina miljöer och rimligare huspriser, samtidigt som staden har ett levande centrum med allt från affärer till restauranger och ett bra kulturutbud, säger Elina.

Paret insåg vilken potential Trollhättan har för den som vill satsa på familjeliv och en aktiv fritid. Här har Elina också hittat sin favoritplats: Ängens gård, som har en populär ridklubb och ligger alldeles i stadens utkant bland böljande fält och ett stort skogsområde med fina ridstigar.

– Där trivs jag allra bäst. Jag brukar åka dit en gång i veckan och ta ridlektioner men ibland blir det någon extra ridtur också.

Nära till stranden

En annan stor fördel för Elina och hennes familj är närheten till bad i Vänern under sommarhalvåret.

– För mig som kommer från Ängelholm är det jätteviktigt att ha fina sandstränder så nära. In i bilen, så är vi framme på en kvart, säger Elina.

Relaterad information

Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson Sanela Matic, Emil Eriksson, Magdalena Palm och Jessica Andersson är fyra vanliga trollhättebor som varje dag bidrar till att göra vår stad till en spännande och kreativ plats.

Var och en på sitt sätt. 

Se filmerna där de berättar om varför de har valt Trollhättan som utgångspunkt för sina liv

(länken öppnas upp i nytt fönster/ny flik)

Senast granskad 2018-10-02 av CLABEN