AVSLUTAD: Tunneltävling - designa en tunnel i Trollhättan!

22 oktober har passerat har Tunneltävlingen är därmed avslutad. Tack för alla fantastiska förslag och för att ni har engagerat er! För att kunna göra en rättvis bedömning av alla förslag som kommit in kommer vi skjuta upp avgörandet av tävlingen. Byggnads- och trafiknämnden kommer fatta beslut om de vinnande förslagen på nämndmötet den 26 november.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Mönstertävling - designa en tunnel (tävligen är avslutad)

Ett antal gångtunnlar runt om i Trollhättan skall fräschas upp och målas i olika mönster. Mönstren som skall pryda tunnlarna är inte framtagna ännu för där är det tänk att Trollhättans invånare skall få bidra. Hjälp oss att designa en tunnel i Trollhättan!

– Vi tycker det här är en kul grej att involvera allmänheten i att göra Trollhättan vackrare, säger Peter Andersson, ordförande i byggnads- och trafiknämnden.

Tunnlarna som är aktuella för målning är följande:

 • Tunneln mellan Folkets Park och Älvhögsborg (Parkstigen): 
  Höjd 2,4 meter (sidan mot kanalen) och 2,5 meter (sidan mot stationen)
  Längd 15,7 meter 
  Bredd 5 meter
 • Gång- och cykeltunneln vid Edsborg under E45 (Tunhemsvägen/Edsborgsstigen):
  Höjd 2,8 meter
  Längd 32,6 meter 
  Bredd 5 meter
 • Gång- och cykeltunneln vid Slättbergsbanan under E45 (Gärdhemsvägen)
  Höjd 2,55 meter
  Längd 24,6 meter
  Bredd 4,9 meter

Så tävlar du

Alla som bor i Trollhättan får skicka in sitt bidrag till tävlingen. Du måste ha målat/designat mönstret själv för att få vara med och tävla. Mönstret skall vara enkelt utan för mycket detaljer och utsmyckningar. 

– Vi är ute efter ganska enkla mönster. Detta är för att det inte skall bli för avancerat att utföra själva målandet. Extra kul är det om man får till en mönster som speglar området som tunneln ligger i, säger Peter Andersson. 

Det kan vara bra att skriva en ungefärlig skala som mönstret är målat i – om man väljer att göra ett mönster som är tänkt till en hel vägg i tunneln eller om det är i mindre skala som skall målas flera gånger på samma vägg.

Skicka in ditt förslag

Du kan skicka in ditt förslag via mejl, brev eller komma in och lämna det på Stadsbyggnadsförvaltningen i Stadshuset. Glöm inte att skriva vilken av tunnlarna som mönstret är designat för.

Vi behöver ditt mönsterförslag senast den 22 oktober.

Mejl
Skicka ett mejl med namn, telefonnummer och bifoga en bild på mönstret du vill tävla med till stadsbyggnad@trollhattan.se . Skriv ”Tunneltävling” i ämnesraden.

Brev
Skicka ett brev med namn, telefonnummer, mejladress och skicka med en bild på mönstret du vill tävla med till:

Stadsbyggnadsförvaltningen
Gärdhemsvägen 9
461 83 Trollhättan

Märk kuvertet med ”Tunneltävling”.

Det går också bra att komma in till oss på Stadsbyggnadsförvaltningen och lämna in ditt bidrag. Vi sitter på våning 3 i Stadshuset (samma adress som brevet skickas till).

Vinnare och priser

Byggnads- och trafiknämnden kommer utse tre vinnande mönster på nämndmötet den 29 oktober. Ett mönster till respektive tunnel som skall målas kommer att väljas. 
Obs! Vinnarna kommer utses på nämndmötet 26 november. Detta för att kunna göra en rättvis bedömning och hinna granska alla de mönster som skickats in till tävlingen. 

Personerna bakom designen får, förutom den stora äran över att ha en tunnel målad med sitt mönster, ett årskort till Innovatum Science Center. Vinnarna kommer att presenteras på Trollhättans hemsida.

Vinnarna blir kontaktade efter nämndmötet den 29 oktober.

Målandet av tunnlarna inte kommer utföras av vinnarna. Tävlingen rör endast design av mönster.

Obs! För att tävlingen skall gälla måste det ha inkommit minst tre mönsterförslag på respektive tunnel. 

För frågor eller funderingar vänligen kontakta Josefin Åkesson, kommunikatör Stadsbyggnadsförvaltningen, 0520-49 76 98.

Senast granskad: 2017-04-05 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)