Tävla om byggrätt på Hälltorps gård

– bedömningsgrupp rekommenderar exploatör på Hälltorps Gård

Person
Exploateringsingenjör Jessica Ekberg 0520-49 79 59
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Bostadsbyggandet på Hälltorps Gård blev en succé. Nu är det dags att släppa byggrätter för norra delen av området – och då passar Trollhättans Stad på att anordna en markanvisningstävling.

–     Exploatörer som är intresserade bjuds in att presentera förslag på hur de vill utforma området. Vi tror på totalt 100-talet bostäder fördelat på både radhus och lägenheter. Den eller de som kommer med de bästa förslagen får starta byggandet, berättar Jessica Ekberg som är exploateringsingenjör på Trollhättans Stad.

Senast 10 maj ska tävlingsbidragen vara inlämnade och därefter kommer en bedömningsgrupp att rekommendera vilket eller vilka förslag som är bäst och därmed får rätten att bygga. Det finns en rad bedömningspunkter som man kommer att gå efter. Vilka bedömningspunkterna är kan man läsa på www.trollhattan.se/markanvisningar

–     Det är första gången på tio år som Trollhättan går ut med en markanvisningstävling. Det ska bli spännande att se hur det slår ut, vi hoppas givetvis på att detta ska skapa ett intresse, konstaterar Jessica Ekberg.

För ytterligare information kontakta Jessica Ekberg, exploateringsingenjör Trollhättans Stad, 0520-49 79 59.

Bedömningsgruppen: Magnus Stjärnborg, projektsamordnare, Anna-Karin Sjölén, arkitekt, Johanna Linnarsson, folkhälsostrateg.

Läs mer om tävlingen på Hällstorps gård här!

Senast granskad 2017-03-01 av Yvonne Ström