Människor som plockar skräp i naturen.

Skräpplockartävling - avslutad

Att ha det rent och snyggt i Trollhättan är nog något vi alla vill. Låt oss hjälpas åt! Var med i vår Skräpplockartävling och gör en insats för djur, natur och alla Trollhättebor.

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Tillsammans för en renare natur

Det finns många negativa konsekvenser av nedskräpning. Det kostar otroligt mycket pengar, det skadar djur och natur, skräpiga miljöer upplevs som otrygga och där det finns skräp tenderar människor att fortsätta skräpa ned. Att hålla rent och snyggt är ett gemensamt ansvar!

Varje vår ger sig hundratusentals barn och vuxna i Sverige ut för att plocka skräp under Håll Sverige Rent-kampanjen Vi Håller Rent. Förutom att man bidrar till mer skräpfri natur så syftar kampanjen till att väcka tankar och frågor kring nedskräpning. Att plocka skräp är självklart helt frivilligt men att skräpa ned är faktiskt förbjudet:

15 kapitlet, paragraf 26 miljöbalken
"Ingen får skräpa ned utomhus på en plats som allmänheten har tillträde eller insyn till."

Att plocka skräp (och att helt undvika att skräpa ned!) bidrar till finare, säkrare och tryggare platser.

Vi Håller Rent 2019

I Trollhättan har 3113 barn anmält sig till Vi Håller Rent-kampanjen och kommer ge sig ut för att plocka skräp med sina skolor och förskolor. Vi vet att Trollhättan kan bättre och vi vill se fler vuxna engagera sig i kampanjen. Därför utmanar vi nu alla trollhättebor i en skräpplockartävling!

Skräpplockartävling 2019

Samla dina kompisar, kollegor, nära och kära eller ge dig ut på egen hand och gör en insats för miljön i Trollhättan!

Så här går tävlingen till

  • Du ska ensam eller i grupp plocka skräp under en timma (skräp som finns i naturen och på allmänna platser)
  • Om du/ni vill kan ni anmäla er skräpplockarinsats på Håll Sverige Rents hemsida, på så sätt får vi en överblick på de insatser som görs runt om i kommunen: https://www.hsr.se/vi-haller-rent/anmalan
  • Den 2 maj kl. 16.30 på Dahllöfs mosse bakom stadshuset väger vi in skräpet som du eller din grupp har samlat ihop under er skräpplockartimma
  • Efter invägningen tar vi hand om skräpet som ni samlat ihop
  • 17.30 (eller tidigare beroende på hur många som deltar) är det prisutdelning. De som lyckats samla ihop mest skräp vinner och får ett pris
Logotype för "Håll Trollhättan rent"

Håll Sverige Rent-kommun

Ett nätverk för ett skräpfritt Sverige. Trollhättan är sedan 2014 medlem i nätverket Håll Sverige Rent-kommun där arbetet mot nedskräpning sker på ett systematiskt sätt för att få en skräpfri kommun.

Senast granskad 2019-06-03 av Clara Bengtsson