Pojke som plockar skräp

Skräpplockardagar v.19 2020

Nu är det dags att göra en insats för miljön. Skolor, förskolor, föreningar, företag och privatpersoner – alla är välkomna att vara med!

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Det är dags att anmäla sig till Skräpplockardagarna 2020. I Trollhättan har vi Skräpplockardagar vecka 19 – men självklart går det väldigt bra att plocka skräp precis när man vill på året.

Så här går anmälan till

Alla som vill vara med i kampanjen – och i den tävling som Trollhättans Stad anordnar – anmäler sig själva på Håll Sverige Rents hemsida. Redan nu har vi flera skolor och förskolor anmält sig, sammanlagt över 1600 barn, heja er!

Gå till anmälan.

Skräpplockningsmaterial

Nytt för i år är att material till kampanjen beställs direkt av er som anmäler sig i Håll Sverige Rents webbshop. För förskolor, skolor, barn- och ungdomsföreningar är detta självklart gratis. Läs igenom informationen vid anmälan noga. Övriga deltagare, som inte är barn, kan köpa material eller använda egen påse. 

Berätta om att ni deltar

För att ni ska kunna stoltsera med ert deltagande i kampanjen finns affisch och informationsbrev till föräldrar att ladda ned hos Håll Sverige Rent.

Hämta material.

Jobba med skräp i skolan

För er som vill ta det steget längre och låta skräpet ta plats i undervisningen så finns det inom kort material att hämta hos Skräplabbet.

Gå till Skräplabbet.  

Inställt: Skräpplockartävling – mest skräp vinner!

För att minska spridningen av det nya coronaviruset med följdsjukdomen Covid-19 har vi beslutat att ställa in tävlingsmomentet i skräpplockardagarna, inklusive invägningsfesten. Vi uppmuntrar er dock att fortsatt plocka skräp under former som fungerar i dagsläget. 

Skräpplockartävling

Skräpplockartävlingen är enkel – anmäl dig på länken ovan, gå ut och plocka skräp (gärna under vecka 19) och kom till invägningsfesten! Tävlingen är uppdelad i två kategorier:

  • Klass/förening. Pris: överraskning i klassrummet!
  • Pris: biobiljetter.

Invägningsfest

Den 7 maj kl. 17-18 avslutar vi Skräpplockardagarna med en invägningsfest! Ta med ditt skräp till Dahllöfsmosse där vi väger det och sedan tar hand om det. Medan du väntar på prisutdelningen kl. 18 bjuder vi på fika samtidigt som du kan spela boule, beachvolleyboll och lyssna på musik.

Om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en kampanj som drivs av Håll Sverige Rent för att barn och unga där de får plocka skräp och lära sig mer om nedskräpning. I Trollhättan vill vi dra det steget längre och uppmuntra alla till att engagera sig. Att delta i kampanjen stärker känslan av att vi tillsammans kan göra skillnad, att det är allas ansvar att inte skräpa ned och väcka engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling.

Logotype för "Håll Trollhättan rent"

Håll Sverige Rent-kommun

Ett nätverk för ett skräpfritt Sverige. Trollhättan är sedan 2014 medlem i nätverket Håll Sverige Rent-kommun där arbetet mot nedskräpning sker på ett systematiskt sätt för att få en skräpfri kommun.

Senast granskad 2020-03-19 av Yvonne Ström