Nya födelseträd invigda

Tisdagen den 30 maj var det återigen dags för invigning av födelseträd. I år hölls ceremonin, tillägnad alla barn födda i Trollhättan under år 2016, i Bäckelyckeparken i området Dannebacken.

Person
LandskapsingenjörSebastian Runander 0520-49 53 50
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Det kom omkring 160 personer till invigningen och 52 barn mottog diplom på plats.

Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson invigningstalade och det bjöds på glass och underhållning i form sommarvisor, som framfördes av Blockflöjtsensembeln från Kulturskolan N3. Dessutom kom Danspoolen från Vänersborg och avslutade ceremonin med en dans inspirerad av föräldrars kärlek till sina barn.

Födelseträden

Under hösten 2016 planterades födelseträd i Bäckelyckeparken. I år är det tjugoförsta året som träd planteras i någon av Trollhättans parker som en hyllning till alla nyfödda trollhättebor. Denna tradition har sitt ursprung i en motion från år 1995 av Ann-Christin Tornebjer-Torslid och efter ett beslut i kommunfullmäktige att träd ska planteras och symboliskt tillägnas de barn som föds respektive år.

De träd som planterats i Bäckelyckeparken hösten 2016 är:

Fylldblommig fågelbär, Prunum avium "Plena"
En mycket gammal sort av fågelbär, som främst skiljer sig från vanligt fågelbär genom de tätt fyllda, vita blommorna som sitter i täta, hängande klasar. Dessa fyller verkligen trädet i blomningstider och ger en något längre blomning än hos arten. Fylldblommigheten innebär att det inte blir någon fruktsättning.

Senast granskad: 2017-06-01 av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)