Ny satsning: Vinter på Spikön

Det har varit en fantastisk sommar på Spikön med servering och full fart i Skrotnisses lekplats. Nu ser vi fram emot en lika härlig vinter full av aktiviteter, servering och underhållning under sju helger.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Spikön har under det senaste året genomgått en större ansiktslyftning, både gällande grönområden och den nya lekplatsen i Skrotnisses anda. Nu fortsätter vi satsningen på Spikön som en populär mötesplats med att skapa förutsättningar för ”Vinter på Spikön”.

– Ambitionen är att det ska vara aktiviteter, servering och underhållning under sju helger. Start 28 november och sedan pågår det fram till och med 10 januari. Vi samverkar med City Trollhättan som lägger ner ett stort arbete för att få detta ska bli lyckat, berättar Trollhättans Stads stadsbyggnadschef Johan Bengtsson.

”Vinter på Spikön” betyder att delar av miljöerna kommer att belysas samt att lekplatsen kommer att julpyntas. Dessutom kommer det att vara olika aktiviteter planerade under helgerna mellan 28 november -10 januari. Utanför lekplatsen planeras det bänkar, eldstäder för korvgrillning, halmbalar samt röda bodar där det erbjuds försäljning från lokala aktörer. Dessutom kommer Lilla Åket (som fanns på Strandgatan i somras) att stå för servering.

– Bodar och servering kommer att ha öppet mellan 11-16 på helgerna och vi har bland annat haft kontakt med lokala hantverkare som gärna vill vara med, berättar Johan Bengtsson.

På lekplatsen kommer det att erbjudas aktiviteter tillsammans med bland annat NIF-gymnasterna och N3. Planer finns också på ponnyridning, musik och lotteribod.

– Förhoppningen är att det ska bli en mysig mötesplats för både Trollhättebor och tillresta gäster. Spikön är en väldigt fin plats mitt i centrum och vi hoppas givetvis att våra invånare gillar satsningen och kommer, hälsar Johan Bengtsson.

För mer information kontakta Johan Bengtsson, Stadsbyggnadschef,
0520-49 74 06.

Senast granskad: 2015-11-19 av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)