3D-bild på hur den framtida trappan till kanalstigen från Lilla Hojumsgatan kan se ut med glasfönster.

Nu startar arbetet med ny kanaltrappa

– ökar tillgängligheten till populärt promenadstråk

Personer
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Nu är det beslutat – och i nästa vecka drar arbetet igång med att bygga en trappa som ökar tillgängligheten till kanalbanken och det vackra friluftsstråket som skär genom Trollhättan.

– Det känns väldigt trevligt att vi nu kommer igång och vår förhoppning är att trappan ska vara klar före semestrarna, hälsar Peter Andersson som är ordförande i Byggnads- och trafiknämnden.

Den nya trappan kommer att placeras i höjd med korsningen vid Lilla Håjumsgatan och blir en klar förbättring av tillgängligheten till det populära promenadstråken runt kanalen och slussarna.

Redan i nästa vecka börjar det märkas att arbetet drar igång och promenadstigen kommer också att vara avstängd under perioder.

– Vecka 20-21 kommer det att vara avstängt. Vår förhoppning är att det ska gå att hålla öppet under helgerna och det kommer att finnas information kring avstängningar på plats, berättar Peter Andersson.

Entreprenaden är tidssatt till september månad och kommer att kosta omkring 750 000 kronor.

– Kontraktet med entreprenören är skrivet till september, men vi har en förhoppning om att det ska blir klart tidigare. Vi siktar på att trappan ska gå att använda lagom till semestrarna, hälsar Peter Andersson.

Senast granskad: 2016-05-04 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)