Matmarknad på Kronogårds Torg

Lördagen den 29 augusti, klockan 11.00-16.00, är det matmarknad på Kronogårds Torg. Boka din plats för att sälja mat eller kom dit och frossa i läckerheter från halva världen.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Matglad? Oavsett om du föredrar själva matlagandet eller att äta maten så är matmarknaden som anordnas på Kronorgårds Torg något för dig. Man kan hyra plats för att sälja sin egna mat, köpa mat eller bara strosa runt och njuta av den trevliga stämningen. Pyssel för barnen, roliga aktiviteter och möjlighet till att vinna priser utlovas! 

De som ligger bakom matmarknaden är tjejerna som är projektanställda för att arbeta med trygga och jämställda miljöer på Kronogården där Boverket bidragit med 1,5 miljoner kronor. Matmarknaden är ett samarbete med Syrisk Ortodoxa Kyrkan i Trollhättan och Eidar. 

Om matmarknaden

När: 29 augusti
Tid: 11.00-16:00
Plats: Kronogårds Torg
Bordshyra: 50 kr för en plats (ta med eget bord), 100 kr för plats inklusive bord.  

För bokning eller övrig information, vänligen kontakta Mirna Kallo, projektassistent, 0733-488640. 

Om projektet

Trollhättans Stad har fått stöd för en satsning på 1,5 miljoner kronor från Boverket för att arbeta med jämställda offentliga miljöer med fokus på Kronogården, då ökad jämställdhet bidrar till ökad trygghet för alla boende i området. 

I dagsläget arbetar tre tjejer med projektet och den första delen i arbetet med jämställda offentliga miljöer handlar om inventering. Man har bland annat gjort en områdesvandring för att kartlägga vilka mötesplatser som finns i området idag. Man har också skickat ut en enkät till samtliga hushåll i Kronogården för att samla in synpunkter på vad de boende i området tycker om utemiljöerna. 

Avsikten med matmarknaden är att skapa delaktighet och öka samhörigheten. 

Läs mer om projektet Trygga och jämställda miljöer i Kronogården här

För mer information om projektet, kontakta Jörgen Einarsson, projektledare, 0520-49 76 27. 

Senast granskad: 2015-08-21 av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)