Sandlåda med leksaksbilar i

Lekplatsröj på gång på flera håll i Trollhättan

De senaste åren har lekplatserna i centrala staden fått sig ett rejält lyft och blivit ett utflyktsmål för både Trollhättebor och besökare. Det innebär inte att lekplatserna utanför centrum glöms bort. Årligen rustas ett antal lekplatser upp runt om i Trollhättan – 2017 är det närmare bestämt sex stycken lekplatser som kommer få sig ett ansiktslyft.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Lekplatsupprustningar 2017

Kronogården
Under våren hölls en dialog med elever från Kronan om vad man önskade se på en ny lekplats i Kronogården. Massor av spännande förslag kom om och resultatet blir Trollhättans nya lekplats med tema: Rymdlekplatsen. Missa inte invigningen den 25 maj, håll utkik efter mer information! Lekplatsen ligger bakom kvarteret Skördetröskan, emellan Kronogårdshallen och bollplanen.  

Upphärad
I Upphärad är det dags för upprustning av lekplats Vadet. Under våren bjöds barnfamiljer i Upphärad in till en dialog där man kunde vara med och påverka lekplatsens framtid. Lekplatsen kommer rustas upp från maj till juli och därefter hålls en invigning för Upphäradborna. 

Norra Björke
Ätnligen är det dags att rusta upp lekplatsen i Norra Björke som ligger i anslutning till bygdegården. Önskemål om en upprustning har funnits länge och under sommaren kommer arbetet med lekplatsen att starta. Stadsbyggnadsförvaltningen står för upprustningen av lekplatsen och regelbundna besiktningar av den medan Bygdegårdsföreningen kommer stå för skötsel av lekplatsen eftersom den ligger på stadens mark men hyrs av föreningen. 

Sjuntorp
I vintras fanns möjligheten att tycka till om hur man ville att lekplatsen Broskogen i Sjuntorp skulle se ut vid en upprustning genom Dialogportalen. I höst kommer lekplatsen byggas om, delvis enligt de önskemål som kom in till oss. 

Björndalen
I vintras fanns även möjligheten att tycka till om hur man ville att lekplatsen Björndals Gärde i Björndalen skulle se ut vid en upprustning genom Dialogportalen. I höst kommer lekplatsen byggas om, delvis enligt de önskemål som kom in till oss.  

Olidan
Arbetet med Insiktens lekplats startade redan förra året när den fantastiska jättevalen invigdes och som hade byggts efter förslag från elever på Stavreskolan. I höst vidareutvecklas lekplatsen med fortsättning på temat vatten. '

Fortsatt dialog

I år kommer vi, liksom förra året, ha minst två dialoger i Dialogportalen om lekplatser som ska rustas upp under 2018. Mer information om vilka lekplatser det blir kommer under hösten. 

Lekplatsprogrammet

Stadsbyggnadsförvaltningen har tagit fram ett förslag på ett Lekplatsprogram som beskriver generella mål, riktlinjer och principer för utformning av Trollhättans lekplatser. Det redovisar även den inventering som gjorts av samtliga kommunala lekplatser och inkluderar såväl en nulägesbeskrivning som vilken utvecklingspotential respektive lekplats har. Det är utefter inventeringen av samtliga lekplatser som man prioriterar vilka lekplatser som är i störst behov av upprustning. Lekplatsprogrammet ska inom kort antas politiskt. 

Senast granskad: 2017-05-10 av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)