Mörkhårig flicka i lila kofta som ler stort mot kameran.

Lekplatser i Kronogården och Stavre rustas upp

Varje år rustar Trollhättans stad upp två lekplatser. I år har det blivit dags för Altorpsparken i Kronogården och Doppingen i Stavre. Arbetena med de båda lekplatserna är planerade att starta under våren och vara slutförda innan sommaren.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I samband med utformningen av lekplatserna har barn i närområdena fått vara med och tycka till om hur lekplatserna ska se ut och vilka lekredskap de vill att de ska innehålla. Resultaten ser ni här nedan. Nu startar vi arbetena med att förverkliga barnens önskningar!

Altorpsparken:

  • Klätterlek med rutschkana
  • Gungställning med kompisgunga, gunga samt babygunga.
  • Balanslek

Bilden föreställer en skiss över den nya lekplatsen. I förgrunden syns en gungställning med kompisgunga och två vanliga gungor. I bakgrunden syns en lekställning.

Doppingen:

  • Gungställning
  • Klätterlek
  • Balanslek
  • Volträcke

Bilden är en grafisk skiss över den Doppingens nya lekplats. I förgrunden står en lekhus och en sandlåda med bakbod och i bakgrunden syns en gungställning, klätterställning och flera balansredskap. Lekutrustningen är gul och rosa.

Bilden föreställer en fyrkantig plan för landhockey. Planen är asfalterad. Runt planen är det gräs och massor med gröna stora träd.

De Lavals park får ny lek- och aktivitetsyta

Under våren kommer asfaltsytan i De Lavals park att byggas om. Ytan anpassas till en lek- och aktivitetsyta riktad mot äldre barn. Arbetet beräknas vara klart till början av juni.

Senast granskad 2020-03-31 av HJAOSK