Invigningspromenad längs kanalen

När slussarna fyller 100 år, precis som staden, vill vi passa på att fira och uppmärksamma de projekt genomförts och pågår längs kanalen. Häng med på invigningspromenad tillsammans med Trollhättans Stadsmusikkår den 4 september!

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Fira slussarna och staden

När slussarna fyller 100 år, precis som staden, vill vi passa på att fira, inviga och uppmärksamma de projekt som genomförts och pågår längs kanalen, även om allt inte är helt klart ännu. Följ med på Invigningspromenad och tipspromenad i samband med Slussdagen den 4 september. Trollhättans Stadsmusikkår tar täten när vi inviger Kanaltrappan på Österlånggatan, gång- och cykelvägen på Åkerssjövägen och den nya Olidebron vid Innovatum. Gå sedan tipspromenaden som givetvis handlar om Trollhätte kanal och slussarna. Tipspromenaden startar utanför Tomt AB på Innovatum och fortsätter över Olidebron, därefter väljer man själv om man vill gå tipspromenaden längs kanalstigen eller fortsätta på Kyrkbrovägen/Åkersbergsvägen. Ett tredje alternativ för tipspromenaden är att gå den via Åkerssjövägen ned till slussarna. Tipsformulär lämnas sedan i Trollhättans Stads 100-årstält vid slussarna, i närheten av Kanalmuséet. 

Prova nya Olidebron 

Viktigt att veta är att Olidebron endast kommer vara öppen för gångtrafik från och med invigningen klockan 11.00 till och med klockan 13.00. Därefter kommer bron ställas upp för fortsatt arbete. Under Slussdagen den 4 september kommer bron inte vara tillgänglighetsanpassad då rampen som ska ansluta bron på Olidan-sidan inte är färdig, utan man tar sig ned från bron via en trappa. Bron kommer vara fullt tillgänglig från och med den 8 oktober – vilket vi kommer fira stort med något vi kallar för Brofästen (mer information om den dagen kommer framöver).

Program för dagen - häng med på Invigningspromenaden!

10.00 Invigning och tal vid Kanaltrappan, Österlånggatan/Lilla Håjumsgatan.
Sedan promenad tillsammans med Trollhättans Stadsmusikkår till nya gång- och cykelvägen och Olidebron vid Innovatum.
10.30 Invigning och tal vid nya gång- och cykelvägen på Åkerssjövägen.
10.40 Trollhättans Tomt bjuder på tårta (så långt lagret räcker) och Trollhättans Stadsmusikkår spelar. Starta tipspromenden i Tomt AB:s tält och fortsatt den sedan över Olidebron efter invigningen, eller längs Åkerssjövägen ned till slussarna. 
11.00 Invigning och tal vid Olidebron.
Därefter är bron öppen fram till 13.00.
11.00 Övriga aktiviteter i samband med Slussdagen startar. Mer information om det på länken nedan. 

Slussarna firas!

Trollhättan och slussarna fyller 100 år. Det firar vi med att göra Slussdagen 2016 ännu större! Välkommen söndagen 4 september.

Senast granskad: 2016-08-30 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)