Grafisk bild på en handflata med massa små tecknade, färgglada virus och bakterier. Bakgrunden är tonat grå och uppe i vänstra hörnet står det textat Hygienveckan 2021.

Hygienveckan 2021

På måndag vecka 38 slår vi upp dörrarna för Hygienveckan, ett evenemang som blivit viktigare än någonsin! Vi hoppas att Trollhättans invånare, men även olika verksamheter, vill hänga med för att på ett lustfyllt och roligt sätt påminna oss alla att hålla i våra goda hygienvanor.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Årets evenemang blir främst digitalt

Med hjälp av appen Active Quiz finns det möjlighet att gå en tipspromenad med telefonen för att lära sig mer. Det kommer finnar frågor för både barn och vuxna, dessutom i två olika längder på promenaderna! Perfekt när ni ska promenera till lekplatsen eller om du känner att det behövs en lunchpromenad. Varför inte tävla mot dina kollegor för att se vem som kan mest eller använda det som ett inslag under idrottslektionen!

Samhällsbyggnadsförvaltningen fortsätter att hålla avstånd och kommer därför vara digitala under årets Hygienvecka. Ni hittar oss på Instagram där Miljökontoret under vekcan kommer att sprida mer information på temat men även svara på frågor. 

Förutom det kommer Stadsbiblioteket under veckan att uppmärksamma viktiga böcker på ämnet, det kommer även finnas lite pyssel där. HYFS, hygiensjuksköterska i förskolan, erbjuder en träff för de hygienombud som finns på våra förskolor. 

Vi hoppas att ni vill vara med och uppmärksamma Hygienveckan med oss. Tagga #hygienveckan och lägg upp bilder från din verksamhet eller din tipspromenad för att inspirera andra!

Hygienveckan arrangerades för första gången 2009 i Danmark av Rådet för Bättre Hygien. Syftet var att nå ut till den breda allmänheten med budskapet att goda hygienvanor ger en bättre hälsa. Sedan 2011 har aktiviteten även funnits i Sverige via HYFS (hygiensjuksköterska i förskolan) eftersom Hygienveckan är ett ypperligt tillfälle att på ett nytt och spännande sätt nå ut med information och kunskap om goda hygienvanor till kommunens invånare.

Senast granskad 2021-09-16 av REBGUS