Hygienveckan 2020, bild på hand med bakterier

Hygienveckan 2020

Vecka 38 är det dags för Hygienveckan för fjärde året i rad i Trollhättan. En vecka för att lyfta frågan om folkhälsa, engagera barn i hygienfrågor med det långsiktiga målet om en ökad medvetenhet och friskare befolkning. Var med och bidra med ny energi och hopp. Hjälp oss att sätta ljuset på denna viktiga fråga.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

I år startar Hygienveckan med en bakterieutställning på N3 som är skapad av förskolebarn och elever från Trollhättan. Utställningen går att besöka tisdag-torsdag under vecka 38. Utställningen kommer också filmas. Filmen kommer att finnas tillgänglig på FB/instagram/youtube fram till sista oktober vilket gör att alla kan besöka den digitalt.

Det stora sångkalaset livestreamas

På måndag vecka 38 kommer Active quiz fyllas på med hygienfrågor för stora och små. Ladda ner appen Active quiz och sätt igång! Ta ett varv på lunchen, på idrottslektionen, på förskolegården eller på lekplasten. Lycka till!

På fredag klockan 10.00 kommer vi livestreama på FB/youtube en konsert med Det stora sångkalaset. Koppla upp er och sjung och dansa hemma i vardagsrummet eller på fritids eller var ni nu befinner er. Om du missar liven så kommer konserten finnas tillgänglig fram till den 30 oktober.

Vi ses digitalt

Under hela vecka 38 kommer vi på Samhällsbyggnadsförvaltningens Miljökontor att finnas på instagram med inlägg och frågor och utmaningar. Vi hoppas verkligen att du vill vara med.

Under årets hygienvecka hörs och ses vi digitalt!

Senast granskad 2020-09-17 av Hjalmar Oskarsson