Barn som pyntar påskris

Förstaklassare får påskpynta centrum

Det börjar bli något av en tradition att stadens förstaklassare hjälper oss med påskpyntet. Även i år bjuder vi in skolelever att pynta stadens påskris.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

10 april hälsar vi alla förstaklassare i Trollhättan välkomna att komma och pynta stadens påskris tillsammans med oss från Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi vill ge barnen en chans att bekanta sig med andra elever från olika stadsdelar samtidigt som de får en rolig dag med pyssel och lek. Vi hoppas även att barnen ska bli stolta över att de får vara med och göra sin stad fin och att det ska stärka känslan av tillhörighet i staden. Förra året deltog över 260 barn från olika skolor.

Vi kommer att vara på Nelson Mandels plats framför huvudentrén till Högskolan Väst. På plats finns flera korgar med ris och massor av färgglatt påskpynt. Vi kommer att para ihop klasser från olika stadsdelar som får ett påskris att pynta tillsammans. Elever och lärare, med stöd från vår personal, hjälps åt.

Ni kan välja mellan tre tider som passar er bäst. Anmälan sker senast den 3 april till
astrid.nordberg@trollhattan.se.

I anmälan behöver du ange:
Ett förstahands- och ett andrahandsalternativ av tiderna nedan.
Vilka klasser som kommer (Ex. 1B, 1C, 1D)
Antal elever
Antal lärare/assistenter.
Namn på klassansvarig lärare/kontaktperson
Telefonnummer och mailadress till kontaktpersonen
Om ni har tänkt att grilla

Tider
09:00-10:00
10:00-11:00
11:00-12:00
12:00-13:00
13:00-14:00

Påskriset kommer att placeras ut i krukor i centrala Trollhättan för allmänheten att beskåda som en del av stadens officiella utsmyckning. Vi kommer att skriva vilka klasser som har gjort vilket påskris ifall man vill visa upp det för familj och vänner.
Efter att riset har pyntats så är klasserna välkomna att kila över till Macken-lekplatsen alldeles bredvid, här har vi även möjlighet att tända grillarna ifall någon skola vill grilla korv i samband med utflykten. Tidigare år har vi, tack vare en extern finansiering, kunnat bjuda på mat och resan dit i samband med påskpyntningen. Tyvärr så har vi inte samma möjligheter i år men vi hoppas att ni vill komma och njuta av dagen med oss i alla fall.

Senast granskad 2019-03-25 av Yvonne Ström