Föreningar har städat Trollhättan – anmälan öppen för 2022

Över 20 föreningar deltog i första omgången av konceptet föreningsstäd under 2021 – där föreningar fick städa olika områden av kommunen mot ett bidrag om 5000 kr till föreningskassan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Midsommarafton, 24 juni - stängt. 

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

– Vi är väldigt nöjda med utfallet och har fått positiv återkoppling från de föreningar som deltagit. Det känns kul att kunna satsa på ett ännu renare Trollhättan och parallellt med det kunna ge tillbaka till lokala föreningar, säger Fredrik Hallstensson, gatu- och parkchef på Trollhättans Stad.

Satsning för ett renare Trollhättan

Att låta föreningar städa Trollhättan är en satsning för ett ännu renare och tryggare Trollhättan och ett etablerat koncept som flera andra kommuner arbetar med.

– Nedskräpning är ett problem som vi brottas med. Vi lägger stora resurser på att hålla Trollhättan rent men vi ser att det finns behov av fler insatser som ger ännu större effekt för ökad trivsel och trygghet i våra offentliga miljöer. Det bästa vore såklart om alla tog sitt ansvar och slängde skräp där det hör hemma – i papperskorgar eller på återvinningsstationer, men där är vi inte riktigt idag tyvärr, säger Fredrik Hallstensson, gatu- och parkchef på Trollhättans Stad.

Mer information och anmälan för 2022

Föreningsstädet i Trollhättan pågår under totalt 20 söndagar på sommarhalvåret, med start i maj. Varje söndag städas två områden av olika föreningar. Totalt finns det alltså möjlighet för 40 föreningar att utföra en söndagsstädning i Trollhättan och få 5000 kronor i bidrag till sin förening

– Vi öppnar anmälan till säsongen 2022 redan nu för att ge ännu fler möjlighet att delta och kunna planera för detta. Förra året var vi lite sena med information, till nästa år hoppas vi på ännu större intresse, säger Mikael Arvidsson, parkansvarig på gatu- och parkkontoret.

Mer information och anmälan för 2022

Senast granskad 2021-09-14 av JOSÅKEBEN