Planskiss över Nya Maria Alberts Park

Fokus på mer funktion i Maria Alberts Park

Inom kort startar upprustningen av den andra delen i Maria Alberts Park. Fokus ligger på att locka ännu fler människor till parken och en målgrupp som tidigare inte vistats där särskilt mycket.

Person
Projekteringschef, Gatu-ParkkontoretDrazen Kendes 0520-49 78 49
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

2016 invigdes Macken-lekplatsen i Maria Alberts Park och det är tydligt hur parken har fått nytt liv med det. Den andra delen av parken, där Snäckan, sittplatser och planteringar finns idag används inte lika flitigt. Nu är det dags att även den delen av parken får sig ett ansiktslyft för att ännu fler ska kunna njuta av Maria Alberts Park.

Med Macken-lekplatsen i ena delen av parken, dit barnfamiljer lockas, kommer den andra delen bjuda in till häng för studenter, lektioner, de som vill arbeta utomhus eller om man bara vill ladda sin mobiltelefon – det kommer bli solcellstak och laddstationer. Självklart blir det planteringar, träd och vanliga sittplatser för den som bara vill njuta av miljön också. Slutresultatet kommer bli en öppnare, mer inbjudande park som går att nyttja på många olika sätt och av fler människor. Se våra visionsbilder nedan för hur det kan komma att se ut i parken när allt är klart. Under tiden för upprustningen får man räkna med lite stök och bök i och omkring parken.

Upprustningen av Maria Alberts Park beräknas vara klar under senhösten. 

Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2018

Under 2018 fortsätter vi att göra Trollhättan ännu bättre för våra invånare, och det kommer att hända spännande saker på många platser i centrum. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum under året.

Senast granskad: 2017-08-23 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)