Beachvolleybollspel på den nya planen vid kanalen.

En fartfylld helg i Trollhättan

I helgen som gått har Trollhättan fullkomligt kokat av aktiviteter. Studentfirande, invigningar, öppning av beachvolleyplan, nationaldagsfirande och lansering av ny Saab.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Ingen kan påstå att det inte funnits något att göra i Trollhättan under helgen som gått. Helgen öppnades starkt med studentfirande under fredagen. På lördagen var det sedan dags för den efterlängtade lekplatsen på Spikön att invigas och då öppnades också den nya beachvolleybollplanen för spel. Söndagen bjöd sedan på billansering i samband med Saabfestivalen på Innovatum-området.

Invigning av Skrotnisses lekplats

Strax före 12-snåret på nationaldagen klipptes bandet till Skrotnisses lekplats på Spikön och många förväntansfulla barn rusade in i lekplatsen för att utforska alla spännande byggnader och lekredskap.

Lekplatsen var full av människor i alla olika åldrar under flera timmar. Aktiviteterna avbytte varandra, det var bland annat sagostund, trollkarl, sångstund och körsång. Överraskningsmoment hör också en invigning till - det var utdelning av Jan Lööfs pixiböcker, äpplen, tablettaskar och ballongfigurer. Stämningen var på topp trots ostadigt väder och lekplatsen kryllade av lyckliga barn. 

Läs mer och se fler bilder från invigningen av Skrotnisses lekplats här

Spel på den nya beachvolleyplanen

Mitt emot Spikön på andra sidan kanalen öppnades den nya beachvolleybollplanen för spel. Fredrik Fornänger, Patrik Svantesson, Ulrica Edström, Erik Svensson och Daniel Andersson var ett härligt gäng som testade planen. Planen är placerad på en höjd och ger en fantastisk utsikt över kanalen - trevligt för både spelare och åskådare. 

Lansering av en ny Saab

Under Saabfestivalens sista dag lanserades en ny Saabmodell - en variant i betong som skall vara ett litet roligare alternativ till de vanliga betongsuggorna. Peter Andersson, ordförande i byggnads- och trafiknämnden, hittade inspirationen till betongsaaben i andra städer som haft sina egna varianter - Stenungsunds betongsälar och Halmstads laxar. 

Betongsaaben är inspirerad av tidigare Saabmodeller och är utformad av trollhättebon Simo Heinonen. Förhoppningsvis kommer vi se mer av Saaben på Trollhättans gator framöver. 

Senast granskad: 2015-06-08 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)