Mönster: en vit ring lyser upp Fagerstrandsmuren.

Effektbelysning på Fagerstrandsmuren och Spikön

I vecka 47 tändes effektbelysningen på Fagerstrandsmuren upp. Nu, i vecka 48, har arbetet med att förbereda för effektbelysningen på Spikön, som ska tändas upp på nyårsafton, startat upp.

Person
Gatu-ParkchefElisabeth Linderoth 0520-49 78 48
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Fagerstrandsmuren pryds nu av en effektbelysning i åtta olika mönster som lyser och piffar upp muren i vintermörkret, bland annat en stjärna och ringar i olika färger. 

I veckan, vecka 48, har förberedelserna för förbättrad belysning på Spikön samt effektbelysningen, som ska tändas upp på nyårsafton, startat upp. Man kommer att sätta ut sex nya belysningsstoplar, varav 4 blir på "Omvägen" som är den lilla promenadstigen i början av Spikön om man kommer ifrån Klaffbron. Dessa kommer tändas upp så snart arbetet är klart.

Effektbelysningen som tänds upp på nyårsafton kommer pryda skulpturer som är längs vägen, sju stycken träd och gästhamnsbryggan. Det kommer bli förbättrad belysning på broarna, lilla Spikönbron och bron fram till cykelvägen vid Järnvägsbron. Det kommer även bli belysning på roddhuset, tegelbyggnaden vid järnvägen samt nya armaturer på belysningen vid minigolfbanan. 

Vid ytterligare frågor kontakta Erik Johnsson, driftingenjör Gatu- Parkkontoret, 0520-49 76 48 

Mönster på effektbelysningen Fagerstrandsmuren

Senast granskad: 2015-11-26 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)