De vinnande mönstren i tunneltävlingen har utsetts

Djurspår, fotboll, friidrott och dans är de teman som är på de vinnande mönstren i tunneltävlingen som Trollhättans stad utlyste tidigare i höstas. I vår kommer tre tunnlar i staden prydas av Ylva, Magnus och Åkes mönster.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

I samband med byggnads- och trafiknämndens möte den 26 november avslöjades de vinnande mönstren till tunneltävlingen som pågått i Trollhättan under hösten, där vem som helst fick skicka in mönsterförslag till de tre tunnlarna som ska målas om. Totalt var det 175 bidrag som skickades in och sju skolklasser har engagerat sig i tävlingen. 

Vinnarna

Gång- och cykeltunneln mellan Folkets Park och Älvhögsborg (Parkstigen): Åke Eliasson, 63 år. Åke utgick ifrån att mönstren skulle vara enkla och ha en tydlig koppling till det området där tunneln är placerad. Han skickade in ett förslag till varje tunnel som var med i tävlingen, men Byggnads- och trafiknämnden beslutade att samtliga förslag från Åke skulle pryda tunneln på Parkstigen, ett mönster på vardera sida och ett i taket. På ena sidan blir det promenerande streckgubbar, på andra sidan noter och i taket glada månar och stjärnor. 

 

Gång- och cykeltunneln på Tunhemsvägen (vid Edsborg): Magnus Wikander, 51 år. När Magnus designade sitt mönster i datorn satsade han på enkelheten och den tydliga kopplingen till området som i det här fallet blev fotboll och friidrott. Ena väggen i tunneln vid Edsborg kommer prydas av fotbollar och den andra sidan av symboler för friidrott. 

Som ett extra inslag till tunneln vid Edsborg kommer det bli löparbanor i marken efter inspiration av klass 2A på Stavreskolan där ett flertal elever ritade mönster med just löparbanor.

 

Gång- och cykeltunneln på Gärdhemsvägen (under 45:an): Ylva Ståhl, 12 år. Ylva fick information om tävlingen på skolan, där de som ville fick måla ett mönsterförslag på bildlektionen. Ylva älskar djur och hade det som inspiration till sitt mönster. Byggnads- och trafiknämnden beslutade att man kommer utgå ifrån Ylvas mönster och bygga vidare på temat djurspår i ena sidan av tunneln på Gärdhemsvägen, den andra sidan målas enfärgad.

Vid ytterligare frågor kontakta Peter Andersson, ordförande Byggnads- och trafiknämnden, 073-049 99 01 eller Peter Asp, informationschef, 070-206 86 87.

De vinnande mönstren

Senast granskad: 2015-11-27 | av: Yvonne Ström
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)