Bild på marschaller, text "Ljusloppet 18 december kl. 18"

Belysningsprojekt invigs med Ljusloppet

Med projektpengar från Boverket har vi tillsammans med Eidar, Trollhättans Bostadsbolag och IFK Trollhättan utvecklat gång- och cykelvägar från Kronogården in mot centrum med belysning på olika sätt. Nu inviger vi den belysta sträckan med Ljusloppet, som man både kan gå och springa.

Person
Projektledare Susanna Wallin 0520-49 74 14
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Längs en sträcka på 4,5 km har vi förbättrat allmänbelysning och utvecklat med konst och effektbelysning. Syftet är att öka tryggheten i området men också att tydliggöra stråken från Kronogården ned till centrum och göra dessa trivsamma.

Invigning: Ljusloppet

Den 18 december kl. 18 inviger vi den upprustade sträckan genom Ljusloppet – som du kan gå eller springa i samarbete med Eidar. Spana in den nya belysningen längs sträckan och få en mysig, extra upplyst, tur utomhus. Eidar kommer stå längs vägen och bjuda på glögg och pepparkakor.

Spring loppet – tävling

Anmälan till loppet stängdes 15 december. Välkommen att gå! 

Gå tipspromenad längs sträckan – tävling

Om du inte vill springa kan du välja att gå sträckan – men ändå vara med i en tävling. Ingen föranmälan krävs. Kör tipspromenad via appen Active Quiz. Samtidigt som du promenerar kommer frågor om sträckan och Trollhättan dyka upp i telefonen. Den som har flest rätta svar vinner ett presentkort i centrum värt 500 kr (om flera personer har samma antal rätt går vi på närmast svar i utslagsfrågan).

Spring- eller gångsträckan

Starten utgår ifrån Kvarter Elefanten, bredvid Shell på Gärdhemsvägen. Turen går sedan längs gång- och cykelväg på Gärdhemsvägen, under 45:an mot Stora Coop, längs kyrkogården på höger sida, därefter skogsdungen, vidare bort mot Kronan, raketlekplatsen, under tunneln bredvid Sädesbingen, gång- och cykelväg bort mot Magnus Åbergsgymnasiet och vidare på Hjortmossegatan för att komma i mål, återigen vid Elefanten.

Vägen kommer vara extra upplyst med marschaller.

Kartbild Ljusloppet_hemsida.jpg

Klicka på bilden för större bild. 

Senast granskad 2019-12-16 av Josefin Åkesson Bengtsson