Återvinningsstation flyttas vid köpcentrum

Återvinningsstationen vid Överby Köpcentrum i Trollhättan flyttas den 30 september inom området till en ny placering vid ICA i riktning mot kolonilotterna i samarbete med markägaren. Under flyttningsarbetet kommer man inte kunna lämna förpackningar och tidningar till återvinning vid stationen.

Person
Chef Affärsområde Renhållning Magnus Geverts 0520-49 75 32 0702-163 40 65
Enhet Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 020-89 90 00

Förpacknings-och tidningsinsamlingen som är ansvariga för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar meddelade igår i ett pressmeddelande att: "Återvinningsstationen vid Överby Köpcentrum i Trollhättan flyttas den 30 september inom området till en ny placering vid ICA i riktning mot kolonilotterna i samarbete med markägaren. Under flyttningsarbetet kommer man inte kunna lämna förpackningar och
tidningar till återvinning vid stationen.

– Under fredagen när flyttning av behållarna pågår hänvisar vi alla återvinnare till andra stationer närmast i området, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – I samarbete med kommunen hoppas vi nu att den nya placeringen ska mottas positivt och ber om överseende för den olägenhet flytten kan orsaka. Det är ju i själva verket konsumenterna som startar återvinningen av förpackningar och tidningar när de sorterar dem i hemmet för att sedan lämna dem till återvinning."

Läs mer på www.trollhattanenergi.se

För ytterligare information:

Ulla Krohn, regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)
Telefon 08-566 144 04, ulla.krohn@ftiab.se

För allmän information om avfall och källsortering, se www.sopor.nu

Senast granskad 2016-09-29 av Yvonne Ström