Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

I lekplatsen, som är cirka 1300 kvadratmeter, kommer du bland annat att finna Skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan.

Extra skoj är att Skrotnisses upphovsmän Jan Lööf och Lars-Åke Kylén har hjälpt till med gestaltning av detaljer och utsmyckningar så att allt blir så nära originalet som möjligt.

Här hittar du information om bygget av Skrotnisses alldeles egna lekplats på Spikön, spännande saker som är på gång i lekplatsen och du kan se bilder från en väldigt lyckad invigning.

Om du vill läsa mer om skapandeprocessen av Skrotnisse och hans vänner och se filmklipp, kika in på Tomt AB:s sida. 

Hitta till Skrotnisses lekplats på Spikön

Vinter på Spikön 2017

Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid.

En lyckad invigning av Skrotnisses lekplats!

Trots något ostadigt väder på nationaldagen den 6 juni var det många förväntansfulla barn, föräldrar, mor- och farföräldrar som tagit sig till Spikön för att inviga Skrotnisses lekplats.

Välkommen in i Skrotnisses värld

En förhandsvisning av detaljer till den nya lekplatsen på Spikön, Skrotnisses lekplats. 1300 kvadratmeter skall fyllas med spännande lekredskap och byggnader. Detaljarbetet är i fokus - allt för att skapa den rätta känslan på lekplatsen.

Foto över byggarbetsplatsen. Skylten med Skrotnisse och texten "Ursäkta röran" i förgrunden.

Skrotnisses lekplats börjar ta form

Ursäkta röran! Det hälsar Skrotnisse på skylten som står placerad i området där hans lekplats skall ligga. Arbetet med Skrotnisses lekplats är i full gång på Spikön. Häng med på en tjuvkik bakom staketen som omger den framtida lekplatsen.

Senast granskad: 2016-11-18 av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)