Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas den flygande bilen med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Personer
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

På lekplatsen, som är 1300 kvadratmeter, kliver du in i en sagovärld mitt i älvens strömma vatten. Extra skoj är att Skrotnisses upphovsmän Jan Lööf och Lars-Åke Kylén har hjälpt till med gestaltning av detaljer och utsmyckningar så att allt blir så nära originalet som möjligt.

Lekplatsen ligger på Spikön, en populär halvö med gästhamn, minigolf, rekreationsytor och café under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret brukar vi arrangera uppskattade Vinter på Spikön. 

 

Hitta till Skrotnisses lekplats på Spikön

Vinter på Spikön 2018

Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid, mellan 1-23 december

Glada barn som springer mot den nya lekplatsen

En lyckad invigning av Skrotnisses lekplats!

Trots något ostadigt väder på nationaldagen den 6 juni var det många förväntansfulla barn, föräldrar, mor- och farföräldrar som tagit sig till Spikön för att inviga Skrotnisses lekplats.

Välkommen in i Skrotnisses värld

En förhandsvisning av detaljer till den nya lekplatsen på Spikön, Skrotnisses lekplats. 1300 kvadratmeter skall fyllas med spännande lekredskap och byggnader. Detaljarbetet är i fokus - allt för att skapa den rätta känslan på lekplatsen.

Senast granskad 2018-11-08 av Fredrika Almqvist