Macken-lekplatsen

2016 invigdes Trollhättans andra temalekplats med lokal anknytning: Macken-lekplatsen. Mitt i centrala staden, i Maria Alberts park, har Roy och Rogers mack fått liv på nytt. Macken-lekplatsen väcker nyfikenhet och leklust hos både stora som små.

Person
Gatu-ParkchefElisabeth Linderoth 0520-49 78 48
Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Maria Alberts park var tidigare en mörk och otrygg plats men sjuder nu av liv, tack vare nytillskottet Macken. Här leker numer både barn och vuxna, studenter från Högskolan Väst studerar i parken och det är en given plats för en fika eller lunch i solen. Macken-lekplatsen lockar fram nyfikenheten och leklusten hos alla.  

Detta finns i lekplatsen

  • Roy och Rogers mack med servicebutik, verkstad och kontor.
  • Bensinstation, bilar, husvagn och givetvis husvagnsfamiljen från tv-serien.
  • En rutschkana.
  • En linbana.
  • Gungbil: den vita opeln (som aldrig hittades i tv-serien...).
  • Karusell med babygungor.
  • Klätterställningar.
  • Bilder och information om tv-serien. 

Pst! Ni missar väl inte att ni kan lyssna på klassiska Macken-repliker inne på Roys kontor och massa bra låtar ifrån tv-serien inne i kiosken? Tryck på de silvriga knapparna. 

Hitta hit - länk till karta 

Macken-lekplatsen i Google street view

Parkering

Om du kommer med bil när du ska besöka Macken-lekplatsen är det smidigast att parkera i Affärshuset Odens parkeringshus eller på Högskolan Västs parkering. Observera att man endast får använda Högskolan Västs parkering efter klockan 16.00 måndag-fredag och när som helst på helger.

Tänk på att betala parkeringsavgift på båda parkeringarna!  

Se film från Macken-lekplatsen på Youtube!

Skrotnisses lekplats

På Spikön har trollhättesonen Jan Lööfs älskade karaktärer fått en alldeles egen värld. På Skrotnisses lekplats samsas den flygande bilen med båten Balder och Bertil Enstörings hus. Välkommen till en oas för såväl liten som stor och lek i alla former.

Kunderna kommer, kunderna går…

…på Roys och Rogers mack! Arbetet med den nya Macken-lekplatsen pågår för fullt med siktet inställt på invigningen den 20 augusti.

Invigning av Macken-lekplatsen

Arbetet med den nya fina Macken-lekplatsen i Maria Alberts park pågår för fullt och är snart redo för lek. Så vad passar väl bättre än att inviga den i samband med att Trollhättan ställer till med födelsedagskalas i hela centrum den 20 augusti?

Senast granskad: 2018-10-04 av: Fredrika Almqvist
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)