Nyinvigning av Insiktens lekplats

Nygammal lekplats med en jätteval lyfter smultronstället vid Insikten. Missa inte återinvigningen av den något bortglömda lekplatsen på Olidan – lördagen den 23:e april klockan 11.00, i samband med Go Innovatum, är det dags!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den 23:e april är ett bra datum att lägga på minnet för den som vill upptäcka vad Innovatum och Insikten har att erbjuda. Under Go Innovatum är det full fart på båda sidorna av kanalen – och den gamla svängbron över kanalen är öppen (med undantag för båttrafik) för att du enkelt ska kunna ta dig emellan områdena. 

"Trollhättan 100 år flyttar in firandet på Innovatum med eventet GO INNOVATUM. Tillsammans visar aktörerna på området att det är här det händer. Vi lyfter satsningar och eldsjälar som gör världen grönare och sätter fokus på framtiden."

Go Innovatum och nyinvigningen av Insiktens lekplats håller igång från klockan 11.00-16.00. 

Invigning av den nygamla lekplatsen vid Insikten

Med vatten i alla riktningar känns det blöta temat på den nygamla lekplatsen helt rätt. Insiktens lekplats och området runt omkring är något bortglömt, men med en jätteval som lockar fram utforskarlustan hos både stora som små har vi ännu ett spännande utflyktsmål att räkna med i Trollhättan. Packa picknickkorgen och ta med kameran, för snart är det dags att återinviga Insiktens lekplats och på nytt upptäcka dess omnejd som fått sig ett ansiktslyft!

Klockan 11.00 är det dags att återinviga Insiktens lekplats! Den 15 meter långa valen bjuder på spännande överraskningar och miljön runt omkring är inte så tokig den heller: en mysig paviljong, ett utkikstorn med en av stans bästa utsikter, en labyrint och porlande vatten i alla riktningar. Det är inte en dag försent att återupptäcka ett något bortglömt smultronställe i Trollhättan.

Invigningen blir en riktig familjetillställning  med möjlighet till korvgrillning, lekar, tipspromenad och fiskedamm. Det går också finfint att ta med sig sin egen picknickkorg och njuta av platsen på en filt eller en bänk och varför inte låna ett bocciaspel och ha familjetävling?

Program

11.00 Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson inviger lekplatsen
11.15 Servering öppnar och tidspromenadsstart
11.30 Fiskedamm
12.00 Tävlingslekar
12.30 Musikframträdande och musikaktivitet
13.30 Fiskedamm
14.00 Musikframträdande och musikaktivitet
14.45 Tävlingslekar
16.00 Avslutning, fritt fram för fortsatt lek! 

Om projektet

Den nya lekplatsen är gjord i egen regi med Stadsbyggnadsförvaltningen som projektledare. Kontoret Produktion och Service har utfört markarbetet på plats och snickarna på Trollhättans Tomt AB har byggt den fantastiska valen. Idén till valen kommer från två klasser på Stavreskolan som deltog i en workshop om hur man skulle utforma lekplatsen vid Insikten. Området runt omkring lekplatsen kommer också få sig ett lyft med nymålad paviljong och en ordentlig vårstädning. Inom kort kommer vi också se över hur man kan piffa upp utkikstornet som finns på platsen.

Senast granskad 2016-05-23 av CLASBEN