Logotyp, Projekt i centrum

Projekt i centrum 2018

Under 2018 fortsätter vi att göra Trollhättan ännu bättre för våra invånare, och det kommer att hända spännande saker på många platser i centrum. Här får du all information om de arbeten som utförs i centrum under året. Genom vår film kan du följa vad våra projekt ska leda till, bortom byggstängsel och avstänga gator.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Det är full fart i Trollhättan för att förbereda staden för framtiden, häng med på resan!

  • Det är ett hårt tryck på bostäder och på flera håll i centrala staden byggs det nya lägenheter, både hyres- och bostadsrätter.
  • För att skapa förutsättningar för de nya bostäderna behöver Trollhättan Energi förnya och utveckla vatten- och avloppsledningar och bygga ut fjärrvärmenätet.
  • Vi vill att centrum ska vara en plats för återhämtning och uppmana till rörelse, och därför kommer vi att påbörja flera parkprojekt under året.
  • Vi fortsätter att bygga det Nya Drottningtorget under 2018
  • I filmen nedan får du en samlad bild över allt spännande som kommer ske i centrala staden under nästa år. På länkarna här nedan kan du också läsa mer om alla projekt, varför och när de genomförs. Observera att tidsplanen i filmen inte är fullt uppdaterad - korrekt tidsplan hittar du under "Överblick" och "Delprojekt". 

 

       

Se filmen på Youtube

Text: Överblick

Överblick

Här får du en överblicksbild över alla de projekt som kommer pågå i centrala staden 2018.

Text: Delprojekt

Delprojekt

Här kan du läsa mer om varje enskilt projekt: vad vi gör, varför vi gör det och vem som är ansvarig aktör i respektive projekt.

Text: Vi förbereder Trollhättan för framtiden

Vi förbereder Trollhättan för framtiden

Vi är många aktörer som förbereder Trollhättan för framtiden - här hittar du kontaktuppgifter till de som är inblandade i utvecklingen av centrum 2018.

Aktuell trafikinformation

På denna sida får du aktuell trafikinformation för Trollhättans kommun.

Drottningtorget – en plats för alla!

Vi vill att Drottningtorget ska förvandlas till hela Trollhättans mötesplats. Följ vårt arbete, steg för steg, mot det Nya Drottningtorget.

Senast granskad: 2018-01-30 av: Fredrika Almqvist
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)