Ulrika Leyon Bertilsson coachar Sejla och Shpresa från Svea Exchange i affärshuset Oden.

Innovativ kväll för centrumföretagare

Företagare i centrum samlades på Butler’s för en utvecklande onsdagskväll på temat Marknadskommunikation. Trollhättans stad och City Trollhättan arrangerade med stöd av EU-projektet Urban Platsinnovation.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klockan 18.30 är alla förutom de inbjudna företagarna på plats i Butler’s nattklubb. De fyra affärscoacherna från Coompanion och Nyföretagarcentrum Väst paxar soffgrupperna. Marknadsförarna från ingrid:gopa, PLINT, PROFIL, MOVI SWDN och Zebra reklambyrå väljer  dansgolvet. 
En halvtimma senare droppar 29 deltagare från 18 företag in.

- Det är inspirerande att så många företagare är redo att testa ett nytt koncept! säger   Jörgen Einarsson, projektledare på Stadsbyggnadsförvaltningen, Trollhättans stad.


Först analyseras varje företags marknadsföring i nuläget och dess framtida utvecklingsbehov. Det sker i ett individuellt möte med en affärscoach,

- Affärscoachningen var en riktig ögonöppnare, säger Riayd Gabro, som driver Kanalrestaurangen.

Innan bläcket hinner torka, lotsas företagaren vidare med nygjord analys i hand. Stegen leder ut på dansgolvet, där möjliga framtida partners inom marknadsföring väntar. Här matchas företagarnas visioner och en fräsch nulägesanalys med marknadsförarnas kunskaper och idéer.

Nu återstår att se om tycke uppstår. Om så är fallet, bekostar EU-projektet en timmas rådgivning eller tjänst hos en av marknadsbyråerna. Som medlem i City Trollhättan är det två fria timmar som gäller.

- Det känns bra att kunna erbjuda något extra till våra medlemmar, säger City Trollhättans nye centrumutvecklare, Marcus Pallvid.

En utvärdering av kvällen återstår, men redan nu har Uddevalla kommun meddelat att man provar upplägget.

 

Relaterad information

Faktaruta:
Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.
Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum.

Projektet omfattar Lysekils kommun (lead partner), Högskolan Väst, Strömstads kommun,Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Senast granskad 2019-03-15 av clara.bengtsson@trollhattan.se