• Ritningar
  • Närbild på skisser vid uppbyggnad av Macken-lekplatsen
  • 2D-skisser, vid uppbyggnad av Macken-lekplatsen
  • En närbild på vägg, vid uppbyggnad av Macken

Kunderna kommer, kunderna går…

…på Roys och Rogers mack! Arbetet med den nya Macken-lekplatsen pågår för fullt med siktet inställt på invigningen den 20 augusti.

Enhet Samhällsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Den nya temalekplatsen i Trollhättan är, liksom Skrotnisses lekplats, ett projekt som staden gör i egen regi och förberedelserna är i full gång på flera håll i staden. I Maria Alberts Park gör Kontoret Produktion och Service markarbetet och på Kardanvägen 38 är det Fastighetsbolaget Trollhättans Tomt AB:s snickare som jobbar med rekvisitan.

Runt om i lokalen på Kardanvägen ligger ritningar och bilder ifrån tv-serien Macken som visar hur den framtida lekplatsen ska se ut och vissa bilder ska också användas i byggnationen. I lokalen kan man se hur de olika delarna växer fram – tre bilar, en husvagn, självaste Macken med servicebutik, toalett och givetvis verkstad.

 Än är det mycket kvar att göra men det finns många timmar på ett dygn, säger Frank Zandhoff, en av snickarna från Trollhättans Tomt AB som bygger rekvisitan till lekplatsen.

Tanken med lekplatsen är att lyfta Maria Alberts park och göra parken mer livfull. Under nästa år kommer man utveckla resterande delar av parken så det ska bli en trevlig plats för så många som möjligt.

– Det känns otroligt kul att få ännu en fantastisk lekplats i närheten av centrum, säger Monica Hanson (S), kommunalråd. Detta är ju en del av de satsningar som vi nu gör för centrum, det handlar om att skapa aktiviteter och mötesplatser som lockar folk in till stan.

Den 20 augusti, i samband med Trollhättans födelsedagskalas, ska lekplatsen invigas i Maria Alberts Park. Extra kul är det att Claes och Anders Eriksson själva kommer närvara vid invigningen.

Senast granskad 2016-06-15 av Josefin Åkesson Bengtsson