Flottaste jobbet

Under sommaren 2016 planerar Trollhättans stad att erbjuda invånare och besökare att åka bryggbåt (liknande en flotte) mellan vackra oasen Spikön och den sköna kanalpromenaden längs Strandgatan. Detta är ett steg i att göra centrala staden mer attraktiv och tillgänglig.

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Obs! Sista dagen för att anmäla intresse har passerat.
 

Vi söker dig eller er som kan driva verksamheten i sommar som eget företag!

Ett par personer behöver gemensamt ta ansvar för driften av bryggbåten, då den är tänkt att vara i trafik sju dagar i veckan den 6/6-31/8 eller enligt överenskommelse. Intäkter kommer från försäljning av biljetter till resenärer samt eventuell merförsäljning, t.ex. uthyrning av cyklar. Även annan försäljning eller verksamhet i anslutning till bryggbåten kan vara aktuell, om staden anser att den är förenlig med verksamheten samt med stadens intressen.

Som företagare måste du/ni vara momsregistrerade och ha ett organisationsnummer. Läs mer om att starta företag på www.verksamt.se. Det går bra att starta företaget i samband med att du ska skriva avtal om att driva trafiken med bryggbåten, du behöver inte ha ett företag idag. Vi ser gärna att verksamheten drivs av unga entreprenörer som vill starta eget. Staden kommer att kunna erbjuda rådgivning till den som startar ett nytt företag.

Den som startar företaget måste kunna erbjuda kunderna betalning via Swish och iZettle eller motsvarande, samt kontantbetalning. Staden ska ges full insyn i företagens räkenskaper inkl. bankkonton som rör verksamheten. Företaget kommer att behöva redovisa vilken typ av godkända system för betalning och kassaregister (kvitton m.m.) som ska användas innan avtal skrivs. Staden kommer att ge förslag på bra och prisvärda, godkända lösningar.
Företaget kommer att behöva teckna vissa egna försäkringar som avser ansvar och olyckor.

Trollhättans stad kommer att erbjuda företaget ekonomisk garantiersättning, då verksamheten sker på prov under sommaren. Garantiersättningen kommer att motsvara en lägre a-kassa, upplägget kommer att meddelas dem som anses som lämpliga att driva verksamheten.

Staden kommer även att stå för inköp av bryggbåt, eldriven utombordsmotor och all den utrustning som behövs. Entreprenören betalar en hyra till staden för att nyttja denna.

Den som arbetar i verksamheten är sannolikt 20 år fyllda och är ansvarstagande, simkunnig och har någon båtvana. Stor hänsyn kommer att tas till personlig lämplighet. God svenska och engelska i tal är viktigt för att kunna ta hand Trollhättebor såväl som turister på ett trevligt och tryggt sätt. Känsla för service och ett gott humör är viktigt.

Är du intresserad? Då är du välkommen att mejla din CV och ett personligt brev till projektledare Jörgen Einarsson på Stadsbyggnadsförvaltningen till: jorgen.einarsson@trollhattan.se. Det är bra om du förklarar hur du tänker dig att bryggbåten bemannas, då den ska vara i trafik varje dag i veckan. Lämpliga intressenter kommer att kontaktas och bjudas in till ett möte.

Sista dagen för att anmäla intresse är 11 maj. 

Projektet är en del av "Urban Platsinnovation" där Trollhättan har beviljats EU-medel. 

Om Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.
Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum.

Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som
är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

www.interreg-sverige-norge.com

Senast granskad: 2016-06-01 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)