Bild från centrala centrum i Trollhättan. Kvinna som cyklar i förgrunden. Trollhättan beviljas två miljoner kronor i EU-medel till centrumsatsningar.

Urban Platsinnovation

Trollhättan är en av sex kommuner som beviljats EU-medel till projektet ”Urban platsinnovation”, där man arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att öka sin attraktionskraft.

Person
Förvaltningschef, StadsbyggnadsförvaltningenJohan Bengtsson 0520-49 74 06
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter ska utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.
Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum.

Projektet omfattar Lysekils kommun (lead partner), Högskolan Väst, Strömstads kommun,Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

www.interreg-sverige-norge.com

Läs mer om vad vi gör inom projektet Urban Platsinnovation på länkarna nedan. 

Bild tagen ovanifrån, cafébord och en tegelvägg syns

Besöksräknare

Besöksräknare på Storgatan, Föreningsgatan, Kungsgatan och Magasinsgatan,

Tre tjejer som diskuterar

Innovativ kväll för centrumföretagare

Företagare i centrum samlades på Butler’s för en utvecklande onsdagskväll på temat Marknadskommunikation. Trollhättans stad och City Trollhättan arrangerade med stöd av EU-projektet Urban Platsinnovation.

Ninjabanan drog folk till centrum

Inför sommarlovet 2017 skapade Trollhättans stad en unik hinderbana, inspirerad av tävling och underhållningskonceptet American Ninja Warrior.

Tack Västervik!

I förra veckan var några av oss på studiebesök med projektet Urban Platsinnovation. Representanter för Västerviks kommun och från näringslivet berättade om hur de arbetat och organiserat sig för att få utmärkelsen Årets Stadskärna 2017.

Idédagen, 3 juni i Trollhättan

Vi vet att det finns många bra idéer där ute som kan bidra till att göra Trollhättan till en ännu bättre stad. Vi vill höra just dina idéer! Välkommen till Trollhättans stora Idédag den 3 juni i Hamnmagasinet på Strandgatan.

Påsk på Macken-lekplatsen

Påskharen kommer till Trollhättan och sprider sin magi över Macken-lekplatsen och Maria Alberts Park. Upptäck lekplatsen på nytt, i en fantasifull påskskrud, med glödande grillar och aktiviteter för hela familjen den 8-16 april.

Centrum i centrum

UPI-aktiviteter 2016

Under 2016 gjordes många insatser för och i centrum inom projektet Urban Platsinnovation. Här får du en överblick över året som gick.

Partnerskapsmöte för Urban platsinnovation

Den 1 december möttes deltagarna i EU:s InterReg-projekt Urban platsinnovation vid Saabmuseet på Innovatumområdet i Trollhättan.

Leksaksbytardagar på Drottningtorget

Hållbarhet och barn är i fokus under två lördagar på Drottningtorget när Trollhättans Stad i samarbete med Retoy anordnar leksaksbytardagar. Barnen kommer dessutom få skapa sin drömlekplats med trasiga leksaker, retur- och naturmaterial.

Flotten - körschema

Flotten Tio över Älva premiärkörde mellan Strandgatan och Spikön under sommaren 2016. Det blir en fortsättning även sommaren 2017 med start 3 juni. Här finns information om flottens körschema, priser och kontaktuppgifter till de som kör den.

Nyinvigning av beachvolley i centrum

– och start för Strandgatan i sommarskrud.

Flottaste jobbet

Under sommaren 2016 planerar Trollhättans stad att erbjuda invånare och besökare att åka bryggbåt (liknande en flotte) mellan vackra oasen Spikön och den sköna kanalpromenaden längs Strandgatan. Detta är ett steg i att göra centrala staden mer

Bild från centrala centrum i Trollhättan. Kvinna som cyklar i förgrunden.

Två miljoner till centrumsatsningar

– får EU-medel i projektet ”Urban platsinnovation”

Mingelbild från city, massor av människor i rörelse

Purple Flag

Trollhättan satsar på att bli certifierade enligt Purple Flag. Den lila flaggan blir symbolen för en säker, trygg och attraktiv stad som håller en hög och trygg kvalitet, kvälls- som nattetid.

Senast granskad: 2017-11-02 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)