Insats för ett skräpfritt Trollhättan

– vi ser gärna att många deltar i kampanjen med att plocka skräp

Person
MiljöstrategRose-Marie Sandstedt 0520-49 76 91
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Förskolor och skolor runt om i Trollhättan har under flera års tid engagerat sig i Håll Sverige Rents kampanj ”Skräpplockardagar” som numera är utvidgade till att omfatta oss alla.

2017 var det över 2700 personer som deltog i kampanjen.

Vi ser gärna att privatpersoner, bolag, företag och organisationer tar ett tag mot nedskräpningen.

Det handlar om att lyfta debatten kring nedskräpning och få varje individ att känna ett ansvar – nedskräpning är inte okej.

Nedskräpning kostar pengar, förstör miljön och bidrar till att utemiljön upplevs otrevlig och otrygg och allt detta helt i onödan.

Allmänheten kan hjälpa till att hålla Trollhättan Rent och Snyggt och vara en del av ”Vi Håller Rent”. Man anmäler sig mellan 12 februari och 23 mars till Håll Sverige Rent på www.hsr.se/vi-haller-rent

De som anmäler sig får skräpspel och säckar och påsar att samla skräpet i. Var och en ansvarar för att sortera och ta hand om skräpet.

För mer information kontakta Rose-Mari Sandstedt, miljöstrateg Kontoret för Tillväxt och Utveckling, telefon 0520-497691 eller mejl rose-mari.sandstedt@trollhattan.se.

Om Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Senast granskad: 2018-01-29 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)