Insats för ett skräpfritt Trollhättan

– vi ser gärna att många deltar i kampanjen med att plocka skräp

Person
Kontorschef, Kontoret Tillväxt och Utveckling Håkan Falck 0520-49 79 65
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Förskolor och skolor runt om i Trollhättan har under flera års tid engagerat sig i Håll Sverige Rents kampanj ”Skräpplockardagar” som numera är utvidgade till att omfatta oss alla. 2018 var det över 2800 personer som deltog i kampanjen.

Det handlar om att lyfta debatten kring nedskräpning och få varje individ att känna ett ansvar – nedskräpning är inte okej. Det kostar pengar, förstör miljön och bidrar till att utemiljön upplevs otrevlig och otrygg och allt detta helt i onödan.

Allmänheten kan hjälpa till att hålla Trollhättan Rent och Snyggt och vara en del av ”Vi Håller Rent”, och vi ser gärna att privatpersoner, bolag, företag och organisationer tar ett tag mot nedskräpningen.

Vi Håller Rent 2019 - Deltagare anmäler sig på www.hsr.se/vi-haller-rent från 6 februari. OBS! Sista anmälningsdag för att kostnadsfritt få skräpplockarmaterial är 24 mars 2019.

De förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar i kommunen som anmäler sig före 24 mars får skräpplockarmaterial. I år har Håll Sverige Rent särskilt fokus på barn och unga med nytt pedagogiskt och helt digitalt material både för yngre och äldre barn.

Håll Sverige Rent levererar skräpplockarmaterial under vecka 14-15 till Trollhättans Stad och då distribueras materialet till de som anmält sig före den 24 mars.

För mer information kontakta Håkan Falck, Utvecklingschef Kontoret för Tillväxt och Utveckling, telefon 0520-497965, eller e-post hakan.falck@trollhattan.se 

Om Håll Sverige Rent

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Arbetet finansieras av bidrag och projektmedel från företag och myndigheter samt genom insamling till 90-konto. Håll Sverige Rent är medlem i FRII och Svensk Insamlingskontroll.

Människor som plockar skräp i naturen.

Skräpplockartävling - avslutad

Att ha det rent och snyggt i Trollhättan är nog något vi alla vill. Låt oss hjälpas åt! Var med i vår Skräpplockartävling och gör en insats för djur, natur och alla Trollhättebor.

Senast granskad 2019-04-10 av Josefin Åkesson Bengtsson