Coach ska minska energianvändningen

Sedan årsskiftet finns en ny tjänst, coach för energi och klimat, som ska jobba mot företag i Trollhättan parallellt med kommunens energi- och klimatrådgivare. Förstärkningen kom till för att göra en riktad insats mot företag som har en energianvändning upp till 300 MWh. Coachen, Eva Ginstrup, har uppdraget i totalt 13 kommuner i Fyrbodal under en treårsperiod.

Person
Energi- och klimatrådgivare Patrik Dokken 0520-49 70 43
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

I Trollhättan kommer Eva att följa 15-20 företag under 2018. – Det ska vara företag som vill minska sin energianvändning, spara pengar och samtidigt få en snygg miljöprofil att marknadsföra sig med. Dessutom kan de ju sova gott om natten, säger Eva Ginstrup. Hon kommer själv från en bakgrund inom handel och som egen företagare. Därutöver har hon arbetat med solenergi och länge haft ett stort miljöintresse. Kommunens energi- och klimatrådgivare, Patrik Dokken, kommer följa sin nya kollega i projektet och assistera vid företagsbesök. Projektet har stöd från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

Mer information om projektet kommer i höst. Är ni redan nu intresserade av energirådgivning patrik.dokken@trollhattan.se eller om projektet kontakta eller direkt till Coach för energi och klimat eva.ginstrup@uddevalla.se .

Senast granskad 2019-06-25 av Joakim de Blanche