Bilden visar ett hav av ungdomar samlade inför konsert på Fallens Dagar.

Visioner, 100-årsjubileum och chokladhjul

Detta och mycket mer ryms i Trollhättans tält på Fallens Dagar. Välkommen in och prata med oss om närliggande och visionära byggplaner, om vårt stora 100-årsfirande 2016 och hur stadens lekplatser och parker kan bli ännu bättre.

Person
Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Visioner

Trollhättan – en stolt och innovativ stad med plats för framtiden. Så lyder visionen för staden som satsar på att växa till 70 000 invånare fram till 2030. För att lyckas med det måste vi fortsätta öka vår attraktivitet och bereda plats för fler.

Eidar och Trollhättans Tomt AB har spännande planer för framtiden. Både närliggande projekt där spadtaget är inom räckhåll, och mer storslagna visioner som siktet är inställt på.

Ta del av Eidars ”Vision 2030” som handlar om alla bostäder bolaget önskar att bygga fram tills dess. I planerna bygger Eidar både högt och radhus, stort och smått, nytt och historiskt, i staden och på landet. För att bo hos Eidar är det viktigt att registrera sig i bostadskön. Information om detta kan du också få i tältet.

Trollhättans Tomt AB fyller 50 år i stadens tjänst. Målet för 2030 är att fortsätta utveckla attraktiva företagsmiljöer och skapa lokaler för 1500 till 2000 arbetsplatser. Förutom sina framtidsplaner berättar Tomt AB gärna om sina pågående projekt så som ”Genombrottet” och idrottshallen på Innovatum samt Tor 2 som tidigare hyst Magasin 15, museum och badhus.

Vi firar 100-årsjubileum

Trollhättan fyller 100 år! En stor händelse som vi vill fira tillsammans med dig. På nyårsafton firar vi in ett fullspäckat jubileumsår som rymmer många evenemang, stora som små, och möjligheter till eget skapande. På Fallens Dagar avslöjar vi äntligen jubileets höjdpunkter och berättar mer om hur du kan bli delaktig.

Tyck till om lekplatser och parker

Lagom till sommarlovet invigdes vår efterlängtade ”Skrotnisses lekplats” på Spikön. Nu fortsätter satsningen på roliga, lärorika och säkra lekplatser i Trollhättan. Vi arbetar också med att se över alla parker och grönområden för att kunna utveckla dem på ett bra sätt. Vi vill gärna höra hur du upplever våra lekplatser och parker i dag och dina tankar på förbättringar. Kom till tältet och tyck till.

Du kan också

  • Snurra hem stjärnvinsten på chokladhjulet
  • Provsitta och få veta mer om spårbilar
  • Gå på planka över ett högt virtuellt stup

TROLLHÄTTANS STAD; EIDAR; TROLLHÄTTANS TOMT AB
När? Fredag-söndag 17-19 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen

Senast granskad: 2015-07-06 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)