Ungdomsgruppen jobbar aktivt

Ungdomsgruppen om Nya Älvstaden!

Ungdomar från alla fritidsgårdar i kommunen strålade samman för att diskutera den fördjupade översiktsplanen över Nya Älvstaden.

Personer
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Måndagen den 4 maj 2015 träffade Trollhättans Stads översiktsplanerare Caisa Olander, folkhälsostrateg Johanna Linnarsson och fritidsgårdschef Camilla Magnusson ungdomar från alla kommunens fritidsgårdar för att prata om Nya Älvstaden! Efter en presentation av vad stadsplanering är, hur platsers utformning påverkar hur de upplevs och används och vilka förutsättningar som finns i just det här området så fick eleverna själva skapa kollage av hur de vill se att Nya Älvstaden utvecklas för att göra stadsdelen till sin egen. Vilka kvaliteter och aktiviteter är viktiga för dig? Vad tror du är en bra utveckling av denna platsen för att den ska bli hållbar?

Ungdomarnas bild av Nya Älvstaden är både grön och urban! Den innehåller allt från restauranger, täta stadsmiljöer och butiker till getter och träd. Att kunna spendera tid på platsen utan att konsumera är också en återkommande önskan där allt från gemensamma grillplatser till en ny fritidsgård, fri camping, lekplatser och stränder ges som förslag. Ungdomarna beskriver platser fulla med liv och rörelse invid naturen och det gröna. Livligheten består i caféer, musik, aktiviteter, träning och utegym, båtuthyrning, uteserveringar, restauranger och matställen, handel och tillfälliga konstinstallationer och gatukonst.
Det finns även önskemål om att ha gratis wifi och eluttag för att ladda mobiler och datorer i offentliga miljöer under tak, så som i lusthus!

Ungdomarna lyfter även vikten av att bygga miljömässigt och skapa förutsättningar för att leva hållbart med återvinning, gratisbussar och cykelvänliga gator – medan bilarna ska få begränsad möjlighet att köra till vissa delar av området. För flera av deltagarna är det även viktigt att det byggs hyresrätter i Nya Älvstaden så att fler har möjlighet att flytta in i de nya bostäderna - även ungdomar!

Vi tackar så mycket för en inspirerande eftermiddag med referensgruppen från Trollhättans fritidsgårdar!

Caisa Olander, Camilla Magnusson, Johanna Linnarsson

Senast granskad: 2015-05-18 av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)