Skärmdump p vår förstasidan av vår webbplats

Trollhättans information får högt betyg

– tredje bäst i Sverige i stor webbundersökning

Person
WebbkommunikatörKatarina Loodh 0520-49 76 12 0701-64 22 88
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Trollhättans Stad håller hög klass när det gäller den kommunala informationen på vår webbplats.

När Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) idag släpper resultatet från sin årliga undersökning av landets 290 kommuners webbsidor så placerar sig Trollhättan på en fin tredjeplats. En klar förbättring jämfört med fjolåret då Trollhättan återfanns på 17:e plats.

– Det är givetvis väldigt kul att vi får bra betyg för informationen på vår hemsidan. För ett år sedan gjorde vi om vår webbplats, med nya layout och översyn av innehållet. Det känns verkligen kul att det verkar ha gett positivt resultat, konstaterar Trollhättans Stads webbkommunikatör Katarina Loodh. 

SKL-granskningen går till så att ett externt team söker igenom hemsidorna för att få svar på ett batteri av drygt 250 vanligen förekommande frågor. Frågor som rör totalt 13 områden och som ger en bild av hur informativ den kommunala hemsidan är.

I Trollhättans fall får man svar på 94 procent av de frågor som ställs, vilket gör att man delar tredjeplatsen i landet med Karlstad. Helsingborg toppar med 96 procent, följt av Uddevalla med 95 procent. Medel för hela landet är 80 procent.

– Det är framförallt vår sökfunktion som förbättrats, men vi har också gjort förbättringar inom områden som öppenhet och påverkan, förskola, gymnasieskola och företagsinformation, berättar Katarina Loodh.

Områden som bedöms: Öppenhet och påverkan, förskola, grundskola, gymnasieskola, äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, handikappomsorg, bygga och bo, gator/vägar/miljö, tillstånd/tillsyn, kultur/fritid, sökfunktion, företagsinformation.

Vid ytterligare frågor kontakta Katarina Loodh, webbkomunikatör Trollhättans Stad, 0520-49 76 12.

Senast granskad: 2015-10-12 av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)