Trollhättan nominerad till säkerhetspris

- kan bli Årets säkerhetskommun 2016

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Trollhättans Stad är nominerad som en av tre finalister när säkerhetsbranschen utser Årets säkerhetskommun.

Security Awards delas ut varje år och denna gång är det säkerhetsarbete i 14 olika kategorier som uppmärksammas med pris. Detta i samband med den stora branschmässan Skydd 2016.

Trollhättans Stad är, tillsammans med Örebro och Landskrona, nominerad i kategorin Årets säkerhetskommun. För Trollhättans del handlar det om insatsen i samband med och efter den tragiska attacken på Kronan i oktober 2015.

– Det har varit en traumatisk tid för många inblandade som mitt i detta gjort ett fantastiskt arbete. Rent professionellt är det givetvis hedrande och uppmuntrande att andra tycker att vi gör ett bra jobb. Nomineringen känns spännande och det är många som ska sträcka på sig lite extra för ett väl utfört arbete, konstaterar Kristina Hedman som är säkerhetschef i Trollhättans Stad.

Vem som får priset avslöjas vid en gala i samband med säkerhetsmässan Skydd 2016 som hålls vid Stockholmsmässan 25 oktober.

Juryns motivering Trollhättan:

Få kommuner i Sverige får uppleva liknande tragiska händelser som skedde på Kronan i Trollhättan hösten 2015. De samverkande organisationerna och krisledningsgruppen sattes på hårt prov vid denna tragiska händelse. Arbetet visade att utbildningar och tidigare övningar givit effekt. Vi nominerar Trollhättan för sättet de bedrev krisledningsarbetet samt en vilja inom hela organisationen att återta tryggheten för medborgarna.

För ytterligare information kontakta säkerhetschef Kristina Hedman, 0733-48 86 28.

Senast granskad: 2016-09-20 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)