Sopbil och två personer som står bredvid Alexander Forsström och Tony Falk är två av de 18 renhållningsarbetare hos Trollhättan Energi som arbetar med sophantering i Trollhättan.

Trollhättan fortfarande bland de bästa i Sverige på avfall!

Låga priser och nöjda kunder som är duktiga på att sopsortera

Enhet Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 020-89 90 00

Trollhättan hamnade i topp 3 både totalt, miljöindex samt ÅVC vid mätningen för 2015. Vi kom tvåa 2012, etta 2013 och 2014 och trea 2015, vilket betyder att vi håller oss kvar i toppen.

- Vi jobbar hårt för att vara bra. Visst är det kul att ligga i topp i Sverige, på tredjeplats för att vara korrekt, men allra viktigast är det att jobba för vår miljö, för trollhätteborna och för att vi ska vara resurssmarta i alla delar. Jobbar vi smart tjänar kunderna på det i förlängningen, säger Bengt Peterson, renhållningschef på Trollhättan Energi.

- Trollhätteborna har ju under lång tid sorterat ut matavfall och är generellt mycket duktiga sopsorterare. Det man kan vässa sig lite på är utsortering av tidningar och förpackningar. Då är en topplacering nära till hands även nästa år, säger Jenny Westin, hos Avfall Sverige.

Från den 1 juni i år kommer vi dessutom börja sortera matavfall i papperspåsar istället för plastpåsar. Plastskräpet förstör miljö och hälsa. Plast från plastbärkassar bryts ned i små mikropartiklar som lätt binder gifter. Partiklarna äts i sin tur upp av fiskar och andra djur, som i förlängningen kan hamna på våra tallrikar.

– Vi är en av Sveriges bästa kommuner på att sortera ut vårt matavfall, säger Bengt Peterson, affärsområdeschef för Renhållningen hos Trollhättan Energi. Med införandet av papperspåse kommer vi få ännu bättre ”renhet” på matavfallet som blir biogas. Det är ett naturligt steg att ta i förbättringen av matavfallssorteringen, och dessutom bidrar vi till minskad användning av plastpåsar.

Kontakt: Bengt Peterson, Affärsområdeschef Renhållning

Telefon: 0520-49 75 32
E-post: bengt.peterson@trollhattanenergi.se

Senast granskad: 2017-01-31 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)