Sopbil och två personer som står bredvid Alexander Forsström och Tony Falk är två av de 18 renhållningsarbetare hos Trollhättan Energi som arbetar med sophantering i Trollhättan.

Trollhättan bäst i Sverige på avfall för andra året i rad

Låga priser och nöjda kunder som är duktiga på att sopsortera

Enhet Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 020-89 90 00

- Vi jobbar hårt för att vara bra. Visst är det kul att ligga i topp i Sverige, men allra viktigast är det att jobba för vår miljö, för trollhätteborna och för att vi ska vara resurssmarta i alla delar. Jobbar vi smart tjänar kunderna på det i förlängningen, säger Bengt Peterson, renhållningschef på Trollhättan Energi.

Under tisdagen mottog Bengt Peterson priset för bästa avfallskommun i Sverige. Avfall Sveriges index väger samman mängd nyckeltal som speglar avfallsverksamheten på ett övergripande sätt. Trollhättan har exempelvis mycket nöjda kunder, hög matavfalls- och materialåtervinning och fortsatt låga priser på sophämtning.

- Trollhätteborna har ju under lång tid sorterat ut matavfall och är generellt mycket duktiga sopsorterare. Det man kan vässa sig lite på är utsortering av tidningar och förpackningar. Då är en topplacering nära till hands även nästa år, säger Jenny Westin, hos Avfall Sverige.

Kontakt: Bengt Peterson, Affärsområdeschef Renhållning

Telefon: 0520-49 75 32
E-post: bengt.peterson@trollhattanenergi.se

Senast granskad: 2015-06-15 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)