Prideflaggan mot den blå himlen

Trollhättan – en stad för alla

Trollhättans Stad står bakom Pride, för allas lika värde.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Lördagen den 29 juni får trollhättebor och besökare möjlighet att fira alla människors lika värde och allas rätt att älska vem de vill, när andra Pride-paraden går av stapeln i staden.

Trollhättans Stad stödjer arrangemanget som glittersponsor, men också genom att bidra med kostnader för scen och teknik som behövs under arrangemanget. I paraden deltar de medarbetare och verksamheter som vill stå bakom Trollhättans Stads flagg.
– Att stå bakom Pride är en självklarhet, det är ett ställningstagande för allas lika värde. I vårt möte med brukare och invånare, ska vi möta varje individ jämlikt och respektfullt oavsett vem den är, kommenterar stadsdirektör Ulrika Strandroth Fridh.

– Vi har också ett ansvar som arbetsgivare att vara öppna för mångfald och se till att alla medarbetare har möjlighet att vara fria från diskriminering på sin arbetsplats. Under det här året har vi fortsatt arbetet med att HBTQ-certifiera verksamheter och just nu ska vi påbörja en generell utbildningsinsats som riktar sig till alla medarbetare där vi även kommer att ha ett arbetsmiljöperspektiv eftersom HBTQ-frågorna behöver ha både ett invånar- och ett medarbetarperspektiv, berättar personalchef Elisabeth Funck.

För ytterligare information:
Ulrika Strandroth Frid, stadsdirektör, 0733-48 88 51
Elisabeth Funck, personalchef, 0520-49 78 22

Senast granskad 2019-06-11 av HANMEL