En cykelpendlare bjuds på frukost under trafikantveckan där syftet är att uppmuntra hållbart resande Nu är trafikantveckan i full gång. På bilden bjuds en cykelpendlare på frukost under trafikantveckan där syftet är att uppmuntra hållbart resande.

Trafikantvecka fylld med aktiviteter

– störst fokus på cyklister i Trollhättan

Person
MiljöstrategRose-Marie Sandstedt 0520-49 76 91
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Nästa vecka kommer Trollhättans Stad att uppmärksamma Europeiska trafikantveckan. Fokus kommer att ligga på cyklister som ur ett samhällsperspektiv är resurseffektiva.

Cyklister kräver och sliter mindre på infrastrukturen, håller sig friskare och är överlägsna andra färdmedel i energianvändning (undantaget elcykel).

– Från måndag till onsdag mellan 07-08.30 finns vi på flera ställen i staden för att uppmuntra morgonpendlare med frukost och en tävling. I år kommer vi att vara vid Järnvägsbron, Klaffbron och Tingvallarondellen, berättar Johan Andersson som är energisamordnare i Trollhättans Stad.

Under torsdagen går fokus över till anställda på Högskolan Väst och Trollhättans Stad som bjuds in till seminarium i ett gemensamt cykelpendlingsprojekt som syftar till att gynna arbetspendling med cykel. Det kommer finnas möjlighet att prova elcykel och lastcykel, delta i workshop kring ”cykelmek” samt också en inspirationsföreläsning.

På lördagen (19 september) mellan kl 10.00–14.00 är det dags för en ”Cykeltipspromenad” i Trollhättans södra delar i teknikens, naturens och kulturens tecken. Man cyklar en mil och stannar till vid sju olika bemannade stationer.

– Cykeltipspromenaden är öppen för alla och vi arrangerar den tillsammans med flera olika föreningar. Man kan uppleva bland annat Fairtrade City, Centrumföreningen, djurambulans, bilpool och mycket mera, berättar Johan Andersson.

Temaveckan avslutas nästkommande tisdag (22 september) med ett seminarium om trafiksäkerhet i Stadshusets sessionssal. Det är Trollhättan stad NTF och PRO som bjuder in till möte om trafikens utveckling i Trollhättan samt trafiksäkerhet och miljö.

För mer information:
Johan Andersson, energisamordnare Trollhättans Stad, 0520-49 79 38.
Rose-Mari Sandstedt, miljöstrateg Trollhättans Stad, 0520-49 76 91.
Andreas Emanuelsson, gatuingenjör Trollhättans stad 0520-49 74 28.

Senast granskad: 2016-03-30 av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)