Logotype, Earth Hour

Tillsammans för klimatet - delta i Earth Hour

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och agera för klimatet du också!

Personer
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

På lördag 25 mars 2017, klockan 20.30-21.30 lokal tid, är det dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. Det är en världsomspännande signal om att ta klimatfrågan på allvar.

Vi kan visa vårt engagemang genom att släcka ljuset under en timme - kom och var med du också!

Ja, jag vill registrera mitt deltagande som privatperson nu direkt!

Alla kan göra något – och tillsammans gör vi skillnad!

Laga klimatsmart mat under dagen, släck lampor och elektriska apparater (tv, musik, dator mm) under en timma och reflektera över jordens resurser och hur vi bör hushålla med dem. Att spara energi under en timma är bra, men det är ännu bättre att spara varje dag.

Under Earth Hour, alltså mellan klockslagen 20:30 och 21:30, kommer all gatubelysning att vara släckt! Vi uppmanar alla verksamheter att släcka i sina lokaler.

 

Trollhättans Stad arbetar för att minska klimatpåverkan varje dag. Till exempel arbetar flera skolor aktivt med att minska matsvinnet, det finns solceller på Stadshuset och Nils Ericssonskolan, all el i som staden köper är så kallad grön el, som kommer från förnybara källor och bilarna i stadens bilpool drivs av el eller biogas. Även bussarna i Trollhättan drivs av biogas som produceras från avloppsslam från både avloppsreningsverket och det matavfall som samlas in den komposterbara fraktionen.

En global klimatmanifestation

Earth Hour är en global klimatmanifestation som startades 2007 i Sydney, i syfte att uppmärksamma landets beslutsfattare på klimatfrågan.

Läs om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats

Senast granskad: 2017-03-20 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)