Therese McDonald

Therese McDonald årets kreatör

– idéspruta sätter Trollhättan på kartan

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

I torsdags tog egenföretagaren och mångsysslaren Therese McDonald emot 30 000 kronor då tolfte Kreativitetsstipendiet delades ut vid avstampet till Trollhättans 100- årsjubileum som hölls i Folkets Hus/Kulturhuset.

Detta för sin förmåga att genom drivkraft och kreativitet ta sig fram i en tuff bransch och dessutom sätta både sig själv och Trollhättan på kartan.

Kreativitetsstipendiet ska belysa och främja kreativitet i Trollhättan och är instiftat av Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

– Therese är ett bra exempel på vad man kan åstadkomma med kreativitet, vilja och mod. Stipendiaten har inte bara varit kreativ i sin skapandeprocess när det gäller att skriva material. Hon har också varit kreativ i sitt företagande och i sin förmåga att ta sig fram i en tuff bransch. Att hitta både sammanhang och publik, konstaterar juryns ordförande Peter Asp.

Motivering

Har genom sin egen kreativitet och starka drivkraft tagit sig fram i en tuff bransch. Mångsidighet och en förmåga att på ett annorlunda sätt angripa vardagen har gjort henne till en populär och uppskattad komiker och föreläsare. Stipendiaten har också förmågan att se vikten av ett eget varumärke – samt utnyttja detta på ett positivt sätt.

Tidigare stipendiater

Novemberfestivalen, forskaren Per Nylén, nöjesmannen Claes Eriksson, flashanimatören Mattias Lindberg, entreprenören Thomas Löfgren (Junkyard), Stavreskolans restaurang, animeringsföretaget Meindbender, musikern Per Nyström, konstnärlige ledaren Ulf Wadenbrandt

Alliansloppet (Magnus Larsson/Oluf Skoog) och krögarna Rickar Halleröd/Per Olofsson har tidigare hyllats för sin kreativitet.

Vid frågor kontakta Peter Asp, informationschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Närbild på en glad Magnus Eriksson, som håller en check och blommor i änderna

Trollhättans kreativitetsstipendium

Genom Trollhättans Kreativitetsstipendium vill vi premiera och stimulera kreativa personer, organisationer och företag att utveckla sig själva eller sin idé/produkt/sak.

Om kreativitetsstipendiet

Genom Trollhättans Kreativitetsstipendium vill vi premiera och stimulera kreativa personer, organisationer och företag att utveckla sig själva eller sin idé/produkt/sak.

Senast granskad: 2017-12-19 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)