Ta emot din myndighetspost digitalt

– ”Mina meddelanden” ger säker kontakt med Trollhättans Stad

Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Som tredje kommun i landet erbjuder Trollhättan nu en digital tjänst som kan spara stora pengar för skattebetalarna.

– Egentligen är det ett digitalt alternativ till att skicka beslut och annan information via vanlig post. Förutom en ökad säkerhet så är tjänsten gratis, vilket sparar kostnader för porto, berättar Trollhättans Stads IT-chef Thomas Wennersten.

Skatteverket har tagit fram en digital tjänst för skickande och mottagande av myndighetspost på ett säkert sätt. För att kunna ta emot meddelanden så skapar privatpersonen en digital brevlåda genom att ansluta sig till ”minameddelanden.se”. När det sedan kommer myndighetspost skickas en avisering via mejl till privatpersonen, som då loggar in med hjälp av e-legitimation till sin digitala brevlåda.

– Det här är säkrare än att skicka brev med posten. Detta blir som att skicka vanlig post med säkerheten av ett rekommenderat brev, fast enkelheten och snabbheten är som ett vanligt mejl, konstaterar Thomas Wennersten.

Said Niklund som är förvaltningschef på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ser positivt på satsningen.

– Vi har portokostnader på 500 000 kronor om året. ”Mina meddelanden” kommer att bli ett mycket bra komplement till våra befintliga kommunikationsmöjligheter, konstaterar Said Niklund.

Så här skaffar du en digital brevlåda

För att du ska kunna ta emot digital myndighetspost räcker det inte med en vanlig e-postadress. Av säkerhetsskäl behövs en digital brevlåda som är godkänd för tjänsten Mina meddelanden.

  1. Gå in på minameddelanden.se. Läs om tjänsten och se vilka som skickar post digitalt.
  2. Klicka på Privat i menyn och följ anvisningarna. Har du företag väljer du Företag, förutom för enskild firma där du väljer Privat.
  3. Logga in med din e-legitimation och registrera din profil i den brevlåda du valt. Godkänn användarvillkoren och signera. Klart!

För ytterligare information kontakta IT-chefen Thomas Wennersten, 070-731 74 55.

Digital myndighetspost

Med en digital brevlåda kan du ta emot post från myndigheter digitalt i mobilen och på datorn, istället för på papper. Du får din post samlad och kan läsa den var och när du vill, utan att någon obehörig kommer åt den. Snabbt, säkert, gratis!

E-legitimation

På Internet använder du i stället din e-legitimation. Den visar att du är just du när du har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet.

Senast granskad: 2018-11-05 av: Per Ivarsson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)