Sporty Friday förlängs i Trollhättan

– ungdomssatsningen får 715 000 kronor

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Ungdomssatsningen Sporty Friday, där ungdomar bland annat kan prova på olika idrotter, förlängs med ett tredje år.

Detta tack vara att Arvsfonden beviljar ytterligare medel i form av 715 000 kronor till Trollhättans Stad och IFK Trollhättan.

– Det här känns väldigt bra! Vi kommer att fortsätta köra varannan fredag under hela hösten, vintern och våren. Det är ett fortsatt stort sug efter evenemanget och det betyder mycket både för ungdomar och för de föreningar som visar upp sig, berättar Patricia Daoud som är projektledare hos arrangerande IFK Trollhättan.

Trollhättans Stad och IFK Trollhättan är huvudarrangörer av Sporty Friday. Men medarrangörerna är många, bland annat bostadsbolaget Eidar, Sisu, Rädda Barnen, Polisen och inte minst tiotalet idrottsföreningar.

– Vi kommer att hålla till i Granngården centrum, jämna veckor mellan klockan 18-22 och bidraget från arvsfonden gör att vi kan fortsätta satsa på en projektledare samt också arvodera alla de föreningsledare som finns på plats för att ta hand om ungdomarna. Förhoppningsvis är detta ett steg närmare ett permanent Sporty Friday, hälsar Patricia Daoud.

För ytterligare information kontakta: Patricia Daoud, samordnare Ung Fritid IFK Trollhättan, 0760-85 69 69.

Senast granskad: 2015-09-14 av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)